Klubben for alle mot rasisme

Denne uka er Vålerenga Mot Rasisme i fokus når både dame- og herrelaget spiller hjemme.

Annonse:

Vålerenga mot rasisme tar avstand fra all form for diskriminering, og vil skape positive aktiviteter for barn, ungdom og voksne. Vålerenga mot rasisme har som mål å være ledende i Norge i sitt arbeid for mangfold og inkludering. 

Gjennom den kommende uka vil begge A-lagene i klubben og Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn arrangere møteplasser for unge for å snakke om mangfold og inkludering, og i helga spilles det kamper på Intility Arena i både Toppserien og OBOS-ligaen. 

Det blir flere enkeltstående aktiviteter gjennom de neste dagene der fokuset er Vålerenga mot Rasisme, men det er også mange tiltak og aktiviteter som går gjennom hele året. 

Vålerenga mot Rasisme består i dag av ulike prosjekter der mangfold, inkludering, Fair Play og gode holdninger er i fokus.

Tradisjonsrike Fargerik Fotball har blitt arrangert årlig siden oppstarten i 1996 (med unntak av et pandemi-år i 2020 og 2021), og hadde i fjor over to tusen barn med på å sette fokus på og feire vennskap, inkludering og mangfold på hele Valle-feltet.

Vålerenga mot Rasisme har også tre prosjekter som er rettet mot barne- og ungdomsskoler i Oslo. Felles for disse prosjektene er at de øker elevenes forståelse av temaer som diskriminering og rasisme, bygger sosial kompetanse og jobber med skole- og klassemiljø. 

Forbildeprosjektet retter seg mot barneskoler og går ut på at eldre elever bidrar i gymtimene hos yngre trinn for å sørge for økt aktivitet, inkludering og mestring. I tillegg åpnes det gratis og lavterskel aktivitet på skolene der «Forbildene» er med å rekruttere elever til å delta, og ungdommer som har gjennomført «Ung Leder Vålerenga» er instruktører. 

Diversity Wins er et annet program som er rettet mot ungdomsskoler. Diversity Wins består av et seks timers undervisningsopplegg som lærerne gjennomgår med sine elever. Lærerne som deltar i prosjektet har gjennomført Workshops på Intility Arena i forkant om relevante temaer.

Det tredje skoleprosjektet heter Community Champions League, og er en fotballiga for 9. trinnselever med et sterkt sosialt fokus. Deltagerne får ikke bare poeng til ligaen for resultater på fotballbanen, men også for å opptre i god Fair Play-ånd, og å bidra i lokalmiljøet på sine skoler.

Dette har fått mange elever til å bidra positivt til sine skolemiljøer og lokalsamfunn ved å eksempelvis besøke yngre trinn, hjelpe eldre over isen, vårrengjøring på skolen, dele ut vafler på lokalsenteret, og mye, mye mer. 

 

Annonse fra Obos-ligaen: