Første tap for ungt rekruttlag

Vålerenga 2 leda to ganger, men tapte 2-3 hjemme for Brattvåg i PostNord-ligaen søndag kveld.

A-lagskampene kommer tett som hagl i april og mai, og derfor blir det ofte unge spillere som får sjansen når Vålerenga 2 spiller i denne perioden. Med bortekamp mot Ranheim lørdag og bortekamp i cupen mot Grorud tirsdag, fikk de fleste spillerne i A-troppen hvile mot Brattvåg søndag kveld. Det skulle vise seg - spesielt i andre omgang,

Offsidemål og straffe

Vålerenga ble, ifølge Vålerengas analyseteam, snytt for scoring da assistentdommeren vinket med flagget i det ballen gikk i nettet midtveis i første omgang. Men samme analyseteam mente det var noe billig da hoveddommer pekte på straffemerket minuttet etter. Tomålscorereren fra forrige kamp mot Vidar, Sander Werni, var sikker fra straffemerket, og rekrutta leda 1-0.

Men Brattvåg slo tilbake. Ett innlegg ble slått inn foran en overfylt 16-meter, Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson mistet ballen, og Daniel Stensøe utlignet for gjestene. Men Vålerenga ga seg ikke.

Et par minutter senere kom Vålerenga 2 til et innlegg som ble slått hardt inn foran mål. Der vartet Oliver Edvardsen opp med en flikk som gikk rett i mål. Vålerenga ledet 2-1 ved pause.

Gutter mot menn

Men så var det dette med å stille med svært unge spillere mot voksne mannfolk. Der Vålerenga klarte å demme opp midtbanen i førsteomgangen, mistet dem overtaket da Felix Horn Myhre (bildet), som avklart på forhånd gikk ut i pausen, og ble erstatta av en en annen A-spiller, Peter Godly Michael.

– Horn Myhre har vært vår desidert beste spiller i år, og han fortjener å få sjansen på A-laget noe jeg håper han får allerede på tirsdag. Det er ikke alle spillere man kan skryte av før de blir innbilske, men Felix er én av dem du kan skryte av så mye du vil uten at det går til hodet på ham. At vi mista midtbanen uten ham er det liten tvil om, sa en skuffet Vålerenga 2-trener, Gard Holme, etter kampen.

I andreomgangen ble det gutter mot menn. At Brattvåg hadde fysikken på sin side er én ting, men de brukte den også og tvang frem feil hos Vålerenga. 2-2 kom etter en time da et dårlig utspark fra keeper havna rett i beina til en Brattvåg-spiller, og seiersmålet kom etter 78 minutter da Vålerenga tapte en duell i boksen. Det endte 3-2 til gjestene.

– Det blir for ofte for puslete. Mens de smeller til, er det nesten som vi ikke tør være nær dem. Mot Vard gikk vi i de duellene og vant kampen, men i dag var vi gode i første, men alt for dårlige i andre. Og da kan man tape kamper, sa Holme.

Vålerengas neste kamp er A-lagets dyst mot Grorud, som ligger på andreplass i PostNord-ligaen avdeling 1 med tre seire, mens neste kamp for Vålerenga 2 er borte mot Hødd mandag om en drøy uke mot Hødd. Vålerenga 2 ligger også dem på andreplass, riktignok i PostNord-ligaens avdeling 2 med to seire, ett tap og sju poeng. De møter Hødd på 7. plass som har én seier, én uavgjort og et tap og dermed fire poeng.