Werni sikra ny Vålerenga 2-seier

To mål av Sander Werni, og en strafferedning av Kristoffer Klaesson, sikra Vålerenga sin andre strake seier i PostNord-ligaen mandag.

Vålerenga slo Vidar 2-1 i den andre runden av PostNord-ligaens avdeling 2, og står dermed med to av to seire,

På en ufyselig regnværsdag på Lassa Gress i Stavanger, var det Vålerenga 2 som umiddelbart tok kommandoen, og det tok Sander Werni bare ti minutter å sette inn kampens første mål.

Annonse:

Ti minutter senere fikk hjemmelaget straffespark, og som i serieåpninga mot Egersund, var det keeperen som gikk seirende ut av duellen fra 11-meteren. Ikke bare redda Kristoffer Klaesson straffa nede ved stolperota, han tok seg av returen også. 1-0 til Vålerenga 2 holdt seg ut omgangen.

– Det var en jevn omgang som vi kunne kontrollere på grunn av det tidligere ledermålet. Vi hadde hver vår store målsjanse; vi scora, de bomma, sa Vålerenga 2-trener Gard Holme etter kampen.

– Jevn kamp om keeperplassen

Klaessson holdt mer eller mindre Vålerenga 2 inne i kampen det første kvarteret av andreomgangen gjennom en rekke fantastiske redninger, men måtte gi tapt etter en times spill. En corner ble stusset i lengste hjørnet og det var fullt fortjent at utligningen kom.

– Det er veldig jevn kamp om keeperplassen på dette laget nå, Det er fordel Vålerenga å ha tre gode keepere som alle kjemper mot alle. Marcus Sandberg sto den første kampen mot Egersund og startet cupkampen mot Årvoll, mens Klaesson ble bytta inn mot Årvoll og spilte hele kampen mot Vidar. 

Sikret seieren

Men Werni, som er nevø av den tidligere Lillestrøm-legenden Peter Werni, var ikke ferdig for dagen. Ut av intet var han plutselig alene mot en utrusende Vidar-keeper, og i beste FIFA 18-stil, lobbet Werni ballen over sisteskansen og i mål.

Vålerenga hadde en kjempesjanse rett før slutt, men det endte med seier 2-1, og det med et lag utelukkende bestående av juniorspillere. 

– For et lag som spilte på en humpete gressmatte i stedet for en strøken kunstgressmate var dette en veldig godt gjennomført kamp av oss. I tillegg til Werni og Klaesson så klart, vil jeg trekke fram Felix Horn Myhre som spilte enormt bra inne sentralt på midtbanen, Det var veldig mange unggutter på laget som spilte på en voksen måte – det er jeg nok mest fornøyd med, avslutter Holme. 

Ga opp

Vidar skjønte at kampstart klokka 16.00 på mandag neppe ville tiltrekke seg de største tilskuermassene, og ga likså godt opp på forhånd og bød på gratis adgang. Det hadde de også rett i. Det offisielle tilskuertallet var 27.

– Vålerenga ønsket å ha kampen så tidlig som mulig fordi de har en del ungdommer som skulle på skolen dagen etter. I tillegg tror jeg vi tok litt hensyn til lyset. Ingen av oss er noen astronomer, men når du sitter der i stupmørket i starten av januar, så tenker du ikke over hvor mye lysere det blir i april, sier daglig leder i Vidar, Gaute Johannessen til Rogalands Avis.

Det skal sies at Vidar får gjengjeldt tjenesten når lagene møtes på Intility Arena, der også kamptidspunktet er satt tidlig sl Vidar kommer seg hjem til Stavanger samme kveld. 

Forhåpentligvis med flere enn 27 tilskuere på tribunen...

Foto: Gaute Meling/FK Vidar
Foto: Gaute Meling/FK Vidar
Annonse fra Eliteserien: