- Veldig gøy å ha Vålerenga på besøk

Under årets siste stopp på Vålerengas Oslo-turné ble over hundre barn i Klemetsrud IL trent av spillere fra Vålerengas A-lag.

Annonse:

Mellom 300 og 400 var innom Mortensrud Kunstgressbane tirsdag kveld for Vålerengas femte klubbesøk i prosjektet som kalles Engaland: Hele Oslo på kamp!

Saken fortsetter under videoen.


Tilbud for hele klubben

Mens de eldste barna fikk et privat seminar med Daniel Fredheim Holm og Vålerengas assistenttrener, Amund Skiri, fikk barn i alderen 8-11 år spille fotball med heltene fra Vålerenga. På fem ulike baser, som varierte fra driblinger til skuddtrening, fikk barna verdifulle tips om hvordan de kan utvikle seg til å bli en bedre fotballspillere fra ti av A-lagsspillerne til Vålerenga - samtidig som de hadde det gøy.

– Dette var en stor opplevelse for spillerne våre, og et meget bra initiativ av Vålerenga. Vi er og blir en breddeklubb som vil at barna skal ha det gøy og utvikle seg. Så er det veldig hyggelig om de beste går til Vålerenga, vi trenger et lag i Oslo å samle oss om, sier leder i Klemetsrud IL, Geir Bølstad. 

Tidligere i høst har Vålerenga besøkt KFUM, Bøler, Follo og Høybråten og Stovner på sin Oslo-turné; Engaland. 

Klemetsrud knuste Vålerenga

Etter en drøy times trening var det tid for «Drømmekampen», der alle barna fra Klemetsrud, både små og litt større, spilte kamp mot Vålerengas ti spillere

Det ble rått parti.

Klemetsrud stormet i angrep og scora gang på gang på en sjanseløs Abdisalam Ibrahim i Vålerenga-buret. Barna ga seg ikke før det sto 6-0 på måltavla og sørga for Vålerengas største tap i løpet av turnéen.

– Vi er sjanseløse. Det er spill mot ett mål, sa en "skuffet" Skiri fra Vålerengas trenerbenk.

Nærmest for Vålerenga var Christian Borchgrevink, som brassesparket (!) ballen centimetere over mål, men smultringen var et faktum, til stor glede for Klemetsrud-spillerne. 

– Vi herja! De hadde ingen sjanse og jeg scora i tillegg. Jeg har faktisk aldri scora før, jubla ett av barna etter kampen. 

Fikk kjempesjekk av Vålerenga

Da kampen var over, og et felles lagbilde ble tatt, var det tid for pengesjekk-overrekkelse fra Vålerengas daglige leder, Erik Espeseth. Hele 658.188 kroner ble utlevert til klubbens leder, Geir Bølstad. Pengene var Klemetsruds del fra salget av Ghayas Zahid til Apoel FC i sommer.

Saken fortsetter under bildet.

– Jeg er veldig glad for den rollen Klemetsrud har hatt for min utvikling. Det var her jeg starta, og det er en klubb med en veldig fin fotballkultur, sa Espeseth på vegne av Zahid.

Etter utdelingen av pengesjekken fikk Klemetsrud-spillerne med seg 250 billetter til Vålerengas siste hjemmekamp for sesongen; mot Odd førstkommende søndag klokka 18.00 på Intility Arena.

Se bilder fra besøket her!

Annonse fra Eliteserien: