klubbesok_kfum11

Om «Engaland»

Engaland – sammen for Oslo-fotballen!

Annonse:

Engaland-prosjektets slagord er "Sammen for Oslo-fotballen", og med fem vellykkede piloter i 2017, ønsker vi å ta det et steg videre i 2018.

Sammen med våre samarbeidsklubber skal vi skape 1000 gode fotballopplevelser på en kveld - med aktiviteter for småbarn, barn, ungdom og foreldre/voksne.

Engalands konsept og innhold er fleksibelt, og kan og må tilpasses arrangørklubbens og Vålerengas ønsker og behov. Det aller viktigste er at området og klubben vi besøker har glede og nytte av dette – Vålerenga skal ut å by på seg sjøl! 

I 2017 besøkte vi fem bydeler. I 2018 er det nærmere 15 som får besøk av oss. 

Media

Enga Live er et helt nytt konsept i 2018. Freddy dos Santos og Tina Wulf tar med seg et portabelt TV-studio rundt på de ulike Engaland-besøkene og skal sende direkte fra midtsirkelen. Her blir det intervjuer av spillere, deltakere, kanskje en forelder eller en nabo. Ren og skjær feelgood-tv som går direkte på Facebook-siden til Vålerenga. 

Saken fortsetter under bildet. 

VIFTV er tilstede på samtlige klubbesøk og skal i 2018 sende direkte fra alle Engaland-eventer (Foto: VIF Media)
VIFTV er tilstede på samtlige klubbesøk og skal i 2018 sende direkte fra alle Engaland-eventer (Foto: VIF Media)

Event

Selve Engaland-besøket er en fotball- og familiedag for alle i området. Vålerenga kommer til en bydel med et stort team bestående av spillere, trenere og ansatte i klubben. 2017 var et testår. I 2018 skal vi inn med mange nye elementer i tillegg til fotballen. Noen av disse står beskrevet under. 

 • Tippenland for de minste

Vår rampete bakgårdskatt, Tippen, blir med oss på turneen og lager show for de minste. Mens storesøster og storebror lærer finter av Chidera Ejuke og Amin Nouri, lærer Tippen bort sine nykomponerte sanger og danser. 

 • Foredrag

Vålerengas spillere, trenere og ansatte har opplevd mye i løpet av sin karriere. Ta Daniel Fredheim Holm for eksempel. Han er en lokal Oslo-gutt som har opplevd det meste i sin karriere. Han har vært utenlandsproff, spilt landskamper og har flere hundre kamper i Norges øverste divisjon. Hva skal til for å nå målene? Hva har han gjort som har tatt han dit han er i dag? 

 • Kaosfotball

Hele Engaland-besøket avsluttes med det vi har valgt å kalle "Drømmekampen". Samtlige deltakere får spille kamp mot Vålerengas spillere. Her snakker vi gjerne 150 barn mot syv Eliteseriespillere i en femten minutters intens batalje. Hvem vinner? 

«Kampdag i Vålerengas Fanzone»

 • Masse aktiviteter rettet mot barnefamilier i Fanzone
 • Inviterer klubber/lag til Obs Bygg Minicup
 • Mat/drikke fra foodtrucks
 • Tippenshow: Vår rampete bakgårdskatt underholder de minste fra scenen
 • Barnepass: Ulna barnehage holder åpent både før og under kamp. 
 • Samarbeid med Klanens pub rettet mot det voksne publikum

Seminar og samarbeid

Klubben vi besøker kommer med ønsker om hva vi sammen kan bruke noen timer sammen på.

 • Sport A, Sport Utvikling, markedsavdelinga og øvrig administrasjon står til disposisjon!

Spesielt velkommen til Vål’enga!

Samarbeid med Vålerenga Samfunn

 • Vi inviterer vanskeligstilte, institusjoner og andre som setter ekstra pris på en kampopplevelse.

Tidligere Engaland-besøk 

Under kan du se noen av reportasjene som ble produsert i forbindelse med Engaland-besøk i 2017. Det er viktig å påpeke at dette var et prøveår. I 2018 tenker vi stort. Veldig stort! 

Vi sees rundt i Oslo! 

Annonse fra Obos-ligaen: