Sakarias Opsahl skal kjempe om midtbaneplass

Sakarias Opsahl forlenger avtalen med Vålerenga ut 2022, og er en ung utfordrer til en plass på midtbanen i 2020.

Annonse:

Sakarias Opsahl har forlenget sin avtale hos oss, og har nå avtale ut 2022. Han er i likhet med sin bror Oskar Opsahl Heming-gutt, og etter mange fine år i barnefotballen på Oslo Vest gikk veien via Stabæk til Vålerenga før 2016-sesongen.

Tilbake for å slåss for en plass

20-åringen går dermed inn i sin femte sesong i kongeblått.

- Sakarias er en ung spiller vi har kjempetro på fremover, og vi er derfor veldig glade for å ha han med videre over en enda lengre periode, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen.

Midtbanespilleren spilte høstsesongen for Ull/Kisa, og fikk med seg 12 kamper i i OBOS-ligaen.

- Etter et godt utlån til Ull/Kisa i høst gleder vi oss nå til å se han slåss for en plass i vårt lag fremover, fastslår Ingebrigtsen.

Ønsker spilletid

Sakarias har klare mål for 2020-sesongen.

- Jeg ønsker å spille mest mulig på a-laget, og vil arbeide hardt for å lykkes med det, sier han.

Opsahl har blitt brukt i flere posisjoner sentralt i banen på rekruttlaget. Han har spilt en del både i tier-rollen, dypt i midtbanen og som midtstopper. Men det er som playmaker dypt i midtbanen han liker seg best. Hans gode pasningsfot, et godt blikk for spillet og evnen til å dra av motspillerne kommer til sin rett her.

- Jeg ligger gjerne dypt i banen, og liker å bli mye involvert i spillet så tidlig som mulig. Jeg liker å være med å styre spillet vårt, sier den lovende midtbaneeleganten.

I går var det klart at broren Oskar Opsahl også forlenget avtalen med Vålerenga. Sakarias deler brorens syn på at det er fint å være to.

- Det er veldig gøy å spille sammen, det har vi gjort masse i Heming og Vålerenga. Nå skal vi begge krige for å fortjene en plass på Vålerengas a-lag, og det er veldig moro å følge hverandre på den veien, avslutter 20-åringen.

Sakarias Opsahl møter sammen med resten av a-laget til sesongoppkjøring på mandag, og kan se frem til en sesongoppkjøring med tre treningsleire og elleve treningskamper før Eliteserien starter lørdag 4. april mot Molde på Intility Arena.

Annonse fra Eliteserien: