Backtalentet forlenger

Oskar Opsahl (18) forlenger kontrakten med Vålerenga! Den unge utfordreren er nå fast i a-lagstroppen, og konkurrerer med Samuel Adekugbe om venstreback-plassen i 2020.

Annonse:

Oskar Opsahl debuterte for a-laget i 2019 med spill i cupkampene mot Faaberg og Eidsvold Turn. Han hadde også et kort utlån til Skeid. Venstrebacken hadde opprinnelig kontrakt som utløp i sommer, nå forlenges avtalen til å gjelde til ut 2022.

Han spilte landskamper både for U21 og G18 i 2019, og står nå totalt med 31 aldersbestemte landskamper.

Veldig bra utvikling

18-åringen spiller i 2020 sin fjerde sesong i kongeblått. Han kom til oss fra Stabæk som 15-åring.

- Oskar har hatt veldig bra utvikling det siste halvannet året. Han har vært med a-laget en del allerede, og vi er glade for å forlenge avtalen. Vi satser på han som en ung utfordrer på venstrebacken, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen.

Han er tydelig på at Opsahl fortjener å være fast medlem av a-lagstroppen.

- Oskar er en rask og teknisk god venstreback. Vi har store forventninger til han, og tror han vil ta nye steg i 2020. Vi mener han er en reell utfordrer og høyaktuell for spill i Eliteserien i år, sier Ingebrigtsen.

Gleder seg til fortsettelsen

18-åringen beskriver seg selv som en rask, offensiv back, som søker å sette opp medspillere i gode posisjoner. Han er glad for å fortsette i Vålerenga, og ønsker å bidra fra første spark!

- Jeg ønsker å utfordre Samuel Adekugbe på venstreback-plassen i 2019, og skal jobbe hardt for å fortjene mine sjanser! Samtidig er jeg forberedt på å bidra for PostNord-laget vårt, og ser frem til det også, sier Oskar Opsahl.

Han har også ambisjoner videre med Norge. U19-landslaget spiller EM 19. juli til 1. august i år.

- Jeg har vært ute noen samlinger, men ønsker å jobbe meg tilbake. Mitt mål er å spille meg inn på laget, og være førstevalget i EM i sommer, sier han.

Vålerengas samarbeidsklubb Heming var klubben hans fra han var seks. Sammen med broren Sakarias hadde han mange fine år der, før ambisjonene kom med ungdomsfotballen. De spiller fortsatt sammen, og det er noe Oskar setter pris på.

- Det er helt fantastisk å spille på lag med broren min. Vi har fulgt hverandre i mange år og kjenner hverandre godt. At Sakarias er her, en av mange gode grunner til å være i Vålerenga, 

Oskar Opsahl møter sammen med resten av a-laget til sesongoppkjøring på mandag, og kan se frem til en sesongoppkjøring med tre treningsleire og elleve treningskamper før Eliteserien starter lørdag 4. april mot Molde på Intility Arena.

 

Oskar Opsahl landslag
Oskar Opsahl har 31 aldersbestemte landskamper. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

 

Annonse fra Eliteserien: