Meget stolt sportslig leder

Jørgen Ingebrigtsen skryter av arbeidet klubben har lagt ned for å få fem stjerner  i akademiklassifiseringen.

Vurderingen gjør Vålerenga til den beste klubben på utviklingsarbeid, ifølge Akademiklassifiseringen som ble offentliggjort tirsdag morgen. Det er Norsk Toppfotball (NTF) som det siste året har vurdert klubbene nøye på en rekke punkter.

Saken fortsetter under videointevjuet.


Vålerenga er den eneste klubben i Norge som fikk fem av fem stjerner, og det gleder naturligvis sportslig leder i Vålerenga Fotball Elite, Jørgen Ingebrigtsen.

– Å få toppscore gjør oss stolte. Vi har brukt mye tid og ressurser på å forbedre oss fra forrige Akademiklassifisering, og dermed gjøre oss fortjente til denne evalueringen, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen.

I 2017 fikk Vålerenga 129 poeng og fire stjerner, mens i år ble det 136,4 poeng og fem stjerner.

Forankret

Ett av punktene Vålerenga får full pott på er temaet forankring. Ingebrigtsen skryter av både styret og eier som så verdien i hva en topp utviklingsarena kan gjøre med klubben på sikt.

– At vi får toppscore på forankring skyldes nok den prosessen klubben var igjennom 2016-2017-skiftet som til slutt ga seg utslag i en strategisk styrebeslutning på styremøtet i desember 2017 om at Vålerenga skal være en utviklingsklubb.

Han legger også til at det etter dette har vært gjort en rekke strategiske beslutninger knyttet til utviklingen av akademiet, både hva gjelder antall trenere og hvilken kompetanse som trengs for å jobbe tilstrekkelig godt med utviklingsarbeidet i klubben, og trekker også frem at det har vært arbeidet knallhardt også nedover i systemet av fantastiske trenere og koordinatorer over en lengre periode.

Skal heve A-laget på sikt

Men en ting er hva noen skriver i en rapport og en annen er hva man ser på banen. Ingebrigtsen er klar på at Vålerenga vil kunne høste fruktene av denne satsningen selv om det ikke skjer over natta.

– Det som gjøres i akademiet vårt skal gjøre at vi får enda flere av våre egenutviklede gutter på banen. Vi er stolte av å ha fått på plass spillere som Ivan Näsberg, Markus Nakkim, Kristoffer Klaesson, Aron Dønnum og Christian Dahle Borchgrevink som har spilt en god del. Så har vi jo egne gutter som Adam Larsen Kwarasey, Amin Nouri og Mohammed Fellah som var i klubben da de var yngre. Og det er det som er målet: At det gode arbeidet skal gjøre at vi får flere lokale gutter inn på A-laget - noe som vi er i ferd med å få til nå.

Akademiklassifiseringen er nøye på at det ikke bare er arbeidet med de eldste talentene som legges til grunn, men helt nede i seksårsalderen. Fra G12 så har Vålerenga egne profesjonelle trenere og det er også noe av grunnen til at klubben har hele 23 landslagsspillere i ungdomsavdelingen fra U21 og nedover.

Jakter nye fem stjerner!

Vålerenga fikk fire stjerner for to år siden, og selv om klubben nå har fått fem stjerner, betyr ikke det at man skal hvile på laurbærene.

– Vi må ta tak i alle vurderingsområdene vi har fått tilbakemelding på, og det kan ikke bli noen hvilepute at vi fikk veldig god score på noen av disse. Så må vi ta tak i de områdene som vi ikke har vært så gode på ved denne anledningen. Det er noen av punktene vi har fått på plass de siste åtte-ni månedene siden vi ble vurdert, mens andre områder har vi mer å gå på. Vi må fortsette å jobbe så godt at vi gjør oss fortjent til fem stjerner også i 2021!

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: