Vålerenga best i landet på utviklingsarbeid!

Vålerenga får fem av fem stjerner i Akademiklassifiseringen foretatt av Norsk Toppfotball som ble lagt fram tirsdag morgen.

Sammen med 21 andre toppklubber har Vålerenga i 2019 blitt evaluert av Norsk Toppfotball (NTF) rundt temaet utviklingsarbeid. Samtlige klubber har blitt evaluert i ti ulike områder med hele 143 underliggende kriterier.

Fra fire til fem stjerner

Denne evalueringen ar ført til at klubbene tildelt et klassifiseringsnivå fra 1-5 ut fra hvor godt man har scoret på de ulike kriteriene. Ved forrige evaluering klarte Vålerenga 129 poeng og 4 stjerner. Etter to års etterarbeid og fokus på videreutvikling og forbedringer ble Vålerenga tirsdag vurdert til 136,4 poeng, og dermed så gode at klubben nå får 5 stjerner og med det er den beste utviklingsklubben i Norge.

Faglig leder i NTF, Espen Olafsen, skryter av Vålerenga og arbeidet som er lagt ned de siste to årene.

– Utfordringen til Vålerenga har vært at det er en klubb som strategisk sett ikke har hengt helt i hop. Min opplevelse er at klubben aldri har vært mer konsistent enn det de er nå. Med den nye ledelsen er det en veldig tydelig retning man jobber etter med klare mål og klare strategier med tanke på hvordan man skal nå målene sine. Det gir en veldig tydelighet også inn i utviklingsarbeidet og mulighet til å skape noe som klubb og det har man klart å få til på disse to siste årene. Det er imponerende og godt lederskap, sier han og konkluderer med:

– Samlet sett er Vålerenga den beste klubben.

Lys fremtid

Å få på plass et fundament i utviklingsarbeidet er viktig, men det er også viktig å være klar over at man ikke ser resultatene av denne satsingen umiddelbart. Olafsen er krystallklar på at framtida i Vålerenga ser lys ut – hvis klubben klarer å forvalte de verdiene som allerede er på plass.

– Vålerenga har skapt seg selv veldig gode forutsetninger til å være dyktige de neste fem-seks årene. Hvis man klarer å opprettholde kvaliteten og strukturene som er laget så vil det forbause meg veldig hvis det ikke kommer en jevn strøm med spillere som får sin debut på A-laget og som kan bli så gode at de preger A-lagets prestasjoner.

Fornøyd utviklingssjef

Utviklingsleder Thomas Hasselgren er selvsagt kjempefornøyd med resultatet.

Selv om Vålerenga denne sesongen har brukt flere akademispillere som Kristoffer Klaesson, Christian Dahle Borchgrevink, Markus Nakkim, Ivan Näsberg og Aron Dønnum, er Hasselgren klar på at dette er et prosjekt som tar tid og som man vil høste fruktene av i tiden fremover.

– Utviklingsarbeid er noe man ikke ser resultatene av umiddelbart, men først over tid. Vi har i dag profesjonelle trenere på hvert alderstrinn ned til G12 og økningen i antall landslagsspillere er formidabel noe som naturligvis er svært positivt. Jeg tror vi med tid vil se enda flere ta steget opp fra egne rekker til A-laget og kanskje enda lengre i årene som kommer, sier Hasselgren.

Annonse:

Annonse fra Obos-ligaen: