Grorud er Vålerengas første offisielle samarbeidsklubb

Vålerenga ønsker å knytte tettere bånd til klubbene rundt i Oslo, og nå er første brikke på plass.

Annonse:
I 2017 har Vålerenga gjennomført flere tiltak retta mot breddeklubbene i Oslo. Dette er et viktig ledd i klubbens strategi, både når det gjelder å fylle egen stadion og å få frem flere spillere med tilknytning til byen. I tillegg ønsker også både Vålerenga og Grorud å få et lag fra Oslo tilbake til OBOS-ligaen.

Kompetanse og skape felles opplevelser

Grorud er en av flere klubber som har deltatt på årets dialogmøter i regi av Vålerenga, og nå er det landet en samarbeidsavtale mellom klubbene. Fra Vålerengas side kommer trenerutvikler Roy Arne Berg til å følge opp den sportslige delen i avtalen mellom klubbene. 

Roy Arne Berg (trenerutvikler i Vålerenga) t.v og Richard Pedersen (styreleder i Grorud) gleder seg til samarbeidet.
Roy Arne Berg (trenerutvikler i Vålerenga) t.v og Richard Pedersen (styreleder i Grorud) gleder seg til samarbeidet.

– Vi er svært glad for samarbeidet vi nå har inngått med Grorud, og ser frem til å knytte tettere bånd med klubben i året som kommer. Vålerenga ønsker å samarbeide godt med alle klubber i hele Oslo, noe vi også viser med Engaland-prosjektet. Grorud har med sitt arbeid både i breddefotballen og med elitesatsingen over mange år, vist at de er viktige for Oslo-fotballen, og vi har tro på at et nært samarbeid er til det beste for både Grorud, Vålerenga og Oslo-fotballen som helhet, sier daglig leder i Vålerenga Fotball AS, Erik Espeseth.

Hundreårsjubileum

Grorud Idrettslag fyller hundre år 18. mars 2018, og A-laget skal spille i Postnord-ligaens avdeling 1 kommende sesong som eneste oslolag, men det blir lokaloppgjør mot blant annet Asker, Bærum og Stabæk 2 – i tillegg til tidligere storheter som Fredrikstad og Moss. Vålerengas 2. lag spiller i avdeling 2.Espeseth lover full fest når klubben feirer 100-årsdagen.

– Det er et mål at samarbeidet skal blomstre på flere områder enn den viktige spillerlogistikk-delen. Vålerenga ønsker å by på sin kompetanse inn mot trenere og spillere i Grorud, og i tillegg skape mange felles opplevelser, minner og samhold gjennom Engaland-prosjektet. Grorud har 100-årsjubileum neste år, og vi håper å få lov til å bidra til en kjempemarkering i den forbindelse, avslutter Espeseth. 

Vil øke kvaliteten på utviklingsarbeidet

Grorud har store ambisjoner i 2018 og klubbens nyansatte hovedtrener, Eirik Kjønø, ser veldig frem til samarbeidet med Vålerenga. 

– Vålerenga bygger seg opp til å bli et kompetansesenter som kan utvikle spillere og trenere i Oslo. Vi ønsker å utvikle oss stort de neste årene, både på A-lag og i barne og ungdomsfotballen. Vålerenga er ikke vår konkurrent, vi er begge tjent med at vi forbedrer våre sportslige tilbud og øker kvaliteten i utviklingsarbeidet. Vi satser på et fruktbart samarbeid som fører til flere groruddøler på A-laget til Vålerenga og etter hvert til utlandet, sier Eirik Kjønø i Grorud. 

Hva som ligger i samarbeidet og hvilke tiltak som skal gjennomføres det kommende året, vil vi presentere på et senere tidspunkt. 

Fakta om Grorud IL

  • Stiftet: 18. mars 1918

  • Antall aktive medlemmer: Cirka 700

  • Antall lag: Cirka 30

  • A-laget spiller i PostNord-ligaen avdeling 1 (nivå 3) i 2018

  • Kontaktperson i samarbeidet: Eirik Kjønø

Annonse fra Obos-ligaen: