erik_espeseth

Daglig leder: Derfor kommer ingen bortesupportere

Vålerengas egne supportere har ventet i 1,5 år på å gå på kamp. Vi valgte å prioritere Oslo, også fordi LSK selv ikke var spesielt interessert tidlig i uken.

Annonse:

Vi har på kort tid gått fra et tillatt antall på 0 tilskuere på Intility Arena, via 50 og 600 til 2.000, så 5.000 og nå sist mandag til 7.000 tilskuere.

Dette har særlig det siste døgnet utløst en høylytt diskusjon: For eller mot bortesupportere på søndagens derby mellom oss og Lillestrøm.

La meg si en ting med en gang, et ekte oppgjør mellom rivaler krever selvsagt to aktører. Et derby drives av to lag på banen, som begge har massiv støtte fra tribunen.

Men gjenåpningen er ikke kommet i nærheten av en normal situasjon enda, så vi må vente litt til. Vi kan fortsatt kun fylle drøye 4 av 10 seter, alle skal ha koronasertifikat - og vi rigger for å teste 3500 mennesker for covid-19 det siste døgnet før avspark på søndag kl. 1530.

Vanligvis trekker kampene på Intility Arena over 10.000 tilskuere. Uten å regne med bortefans. Kapasiteten er fortsatt godt under dette - 7.000. Vi har da valgt å prioritere våre egne, svært lojale supportere, fans og tilhengere - primært for å få plass til våre egne først.

Nå tror vi neppe at LSK fansen kunne stilt opp mot våre egne uansett, men derbyet må enn så lenge pågå på banen – og ikke på tribunen.

Jeg vil uansett understreke: Vi gleder oss til at rammene rundt derbyet er fullendt igjen. At pandemien er i mål og at vi kan invitere bortefans til å bryne seg på Østblokka.

I tillegg til kapasitetsvurderingen, som vi helt klart har vektet tyngst, er det to vesentlige forhold til som ble tatt med i vurderingen. Det første er det rent arrangementsmessige aspektet, i lys av de tiltak som vi fortsatt er pålagt av myndighetene:

Å arrangere hva myndighetene kaller en høyrisikokamp under en pandemi, som krever spesielle sikkerhetstiltak både under selve kampen, men også med tanke på logistikk før og etter, samt testing med mer – er svært krevende. Det må gjøres skikkelig, kampen mot pandemien er enn så lenge viktigere enn kampen på tribunen.

Vålerenga må på lik linje med alle andre i Oslo fortsette å sette smittevern i høysetet når man gjør ulike vurderinger.

Det andre forholdet er at Lillestrøm selv konkluderte med at et bortesupporterfelt kommer for tidlig.

Vi var tidlig ute og sjekket med ledelsen i LSK hvordan klubben og supporterne stilte seg til det å bidra rundt organiseringen av et bortelagsopplegg mandag denne uken.

Konklusjonen var at LSK-ledelsen støttet vår anbefaling om å arrangere kampen uten bortesupportere. LSK så som oss at det fortsatt er for krevende å få til dette under de gjeldende pandemirestriksjoner.

Det ble det endelige "nådeskudd", og vi igangsatte ulike tiltak for å utnytte alle tribuner med kohorter for våre egne. For eksempel "okkupasjonen" av bortesupporterfeltet.

Vi kunne med en viss overraskelse registrere i går at stemningen hadde snudd i stasjonsbyen, nå var plutselig interessen tilstede for å dra til Oslo allikevel.

Nå er det i alle tilfeller for sent å endre opplegget: Vi har solgt billetter til våre egne på alle tribuner, og vi kan naturligvis ikke blande LSK og Vålerenga-supportere på samme felt.

Med to sangsentrum fra Vålerenga på tribunen og to erkerivaler på banen garanterer uansett Vålerenga for en fantastisk opplevelse på Intility Arena.

Vi anmoder derfor sterkt alle våre egne om å utsette ferien til søndag ettermiddag, skaffe seg en eller flere billetter, og bidra til å skape en magisk stemning på Intility arena søndag kl. 15.30.

Billetter får du kjøpt i Sjappa torsdag, fredag, lørdag og - hvis det fortsatt er igjen noen - på kampdag søndag. Du kan naturligvis også kjøpe på ticketmaster.no.

Kjøp billetter her

Avslutningsvis: Det er flere som har vært skeptiske til testing og lange køer. Det er det ingen grunn til!

Vi høstet gode erfaringer før siste hjemmekamp. Det gikk veldig greit – hvor det kun var køer på teststasjonen rett utenfor stadion ved et par tilfeller. Nøkkelen ligger i å teste seg i god tid, utnytt dropin fra lørdag kl 1600 til 2100, eller søndag fra 0900 til 1230.

I tillegg er også nå hurtigtestene videreutviklet, så du merker knapt at du tar de lenger.

Les mer om koronasertifikat og billetter her

Vi ønsker alle som har et blått hjerte velkommen på søndag, sikre deg din billett snarest – så bidrar vi alle med et sterkt engasjement fra tribunen i jakten på tre poeng, derbyseier og medaljer til Vålerenga fra Oslo!

Med vennlig hilsen

Erik Espeseth
Daglig leder
Annonse fra Obos-ligaen: