– Det største oppgjøret

Ronny Deila vet det blir en intensiv kamp mot Lillestrøm på Åråsen lørdag.

Vi møter Ronny Deila etter endt treningsøkt på Intility Arena. Den nasjonale sportspressen er på plass og alle vil snakke med Vålerenga-treneren om kampen som kommer mot Lillestrøm. Det er dagen før derbykampen mot Lillestrøm og det vekker alle fotballinteresserte nordmenn.

«Er det ikke deilig å ha noen å hate» synger Raga Rockers, og det er noe Ronny Deila kjenner seg igjen i når man snakker om Lillestrøm.

– Det er en motstander som du er glad er der for det tenner mye i deg, men samtidig hater fordi du virkelig har lyst å vinne. Det merker man fra begge sider og det trenger vi i norsk fotball. Når man ikke har vært involvert i disse oppgjørene selv så har man ikke så mye tanker om hva det er og hva det betyr, men nå har jeg vært her i tre år og opplevd dette i tre sesonger og det er det største oppgjøret i norsk fotball i mine øyne. Jeg har vært rundt hele landet og sett og opplevd. Dette er kampen som har mest intensitet i seg, og det skal vi være stolte av.

Dramatikk

Saken fortsetter under bildet.

Amin Nouri Ronny Deila Lillestrøm_Spx
Amin Nouri og Ronny Deila etter kampen på Åråsen i fjor. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Det har ikke manglet på dramatikk og kontroverser når Vålerenga møter Lillestrøm. I 1978 kunne Lillestrøm bli seriemestere med seier over Vålerenga i siste serierunde, men Vålerenga vant kampen og Start ble seriemestere. I 1999 var Mamadou Diallo innleid til Vålerenga fra Lillestrøm, og da han scora på Bislett løp han bort til Kanari-Fansen for å juble. Og vi husker alle cupkampen i 2003 da Kjetil Rekdal kom med gullsitatet «Det er bedre at i scorer enn at du bommer» før Vålerenga vant 12-11 etter straffekonken. Det har ikke manglet på verken dramatikk eller kontroverser i de siste oppgjørene heller.

– De siste oppgjørene har vært kontroversielle på flere områder, så dette oppgjøret blir intensivt. Jeg merker på spillerne at dette er noe de gleder seg til. Nå skal vi ut å smelle til og vise oss fram. Med tre poeng er det som å vinne en cupfinale og kommer til å føles helt fantastisk. Jeg har hatt noen gode opplevelser på Åråsen både som spiller og som trener. Ikke minst for ett år siden, og den følelsen har jeg lyst å gjenta. Vi tar krigen først, så skal vi få gjort noe konstruktivt med ballen etter hvert.

Skal smelle

Saken fortsetter under bildet.

Vålerenga Lillestrøm derby_Spx
Det er alltid tøffe tak når Vålerenga møter Lillestrøm. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Både Herolind Shala og Christian Dahle Borchgrevink har i intervjuene i forkant av kampen snakket om at det blir en tøff kamp med mange dueller, hvor det å ta et gult kort kan være helt greit. Deila smiler når han hører dette.

– Det kommer til å bli mange tøffe dueller. Det nytter ikke stå med lua i handa i sånne oppgjør. Vi vet hva som kommer, og vi vet det blir en batalje hvor det kommer til å smelle fra begynnelsen. Det er bare å slippe seg løs og trøkke til med en gang.

Med den fantastiske støtten Vålerenga har fått fra den blå veggen bak det ene målet, er det ingen tvil om at Deila gleder seg til lørdagen, når flomlysene tennes og dommeren blåser kampen i gang.

– I fjor vant vi ikke bare på banen, men på tribunen også. Det var en enorm opplevelse, og det håper jeg vi får på til lørdagen også. Vi skal gjøre alt vi kan nå for sammen å gå opp der og ta tre poeng!

Toppbilde: Får vi høre "Ronny Roar" på lørdag? Arkivfoto: NTB Scanpix.

Annonse:

 

Annonse fra Obos-ligaen: