Shala klar for å gå i krigen

For Vålerengas Herolind Shala blir det ekstra spesielt å løpe ut på gressmatta på Åråsen lørdag.

Vålerengas midtbanekriger var skadet da lagene møttes på Intility Arena tidligere i sesongen. Selv om han lot seg fascinere av rammene rundt så ble han enda mer innbitt på å spille returoppgjøret på Romerike.

– Jeg har gleda meg til denne kampen siden jeg ikke fikk spilt den første kampen. Etter det sure tapet hjemme er vi veldig revansjelystne. Vi har forberedt oss bra så vi er klare til å gå i krigen. Det blir en tøff kamp selvfølgelig. Disse kampene lever sitt eget liv. Det er en stor kamp i norsk fotball og vi må bare forberede oss på en skikkelig krigekamp, sa Shala etter torsdagens trening på Valle.

Derbyerfaring

Shala kom til Vålerenga i februar i år etter å ha spilt høstsesongen for Start. Gjennombruddet kom for Odd Grenland i 2011 hvor han spilte i overkant av hundre kamper før han flytta til Tsjekkia og Sparta Praha. Og det er nettopp i den tsjekkiske hovedstaden Shala henter sin derbyerfaring fra.

– Da jeg spilte i Tsjekkia var det jo Sparta Praha mot Slavia Praha som var et veldig stort oppgjør. Så jeg er vant med sånne oppgjør og det trigger meg. Det er derfor vi spiller fotball, sier han med et smil som også viser hvor mye han gleder seg til lørdagens derbykamp.

Saken fortsetter under bildet.

shala_vif_mif
Herolind Shala mot Mjøndalen tidligere i år. Foto: Lemos Media

Må gå i krigen

27-åringen har en tøff og entusiastisk spillestil noe som har resultert i fire gule kort på sine 19 eliteseriekamper for Vålerenga. Om det skulle bli et nytt gult kort på Åråsen synes han det er helt greit.

– Vi må alle være forberedt på å gå i krigen, og hvis det trengs en litt hardere takling så får det bare bli sånn. Å ta et gult kort her er greit. Vi får la beina snakke og resultatet vise seg etter kampen – og målet er selvsagt å feire foran bortesupporterne!

Vålerenga møter Lillestrøm på Åråsen stadion lørdag klokka 16.00. Billetter til bortefeltet finner du her.

Annonse:

Annonse fra Obos-ligaen: