Vilhjálmsson åpnet målkontoen

VÅLERENGA-SLAVIA PRAHA 1-3: Vi kom tilbake med 1-1, men tsjekkerne ble for gode til slutt. Her er vårt kampreferat.

Våleranga startet med en relativt rutinert startellever i dag. Det var fornuftig mot et meget godt Slavia Praha-lag, som gikk rett i strupen på Fagermos menn, anført av seks landslagsspillere fra EM-klare Tsjekkia.

Det var ikke spilt to minutter før høstens Champions League-deltager viste hvor gode de kan være. Det går fort, og de kom til et godt innlegg som kapteinen headet utenfor. Flere gode sjanser fulgte for gode tsjekkere, og etter åtte minutter var ledelsen en faktum.

Stanislav Tecl skyter via en uheldig Näsberg og i mål. Like etter må Vega gi seg for dagen, og Finne kommer inn.

Kom inn i kampen

Det ble ti heseblesende minutter i starten av kampen for våre gutter, men vi kjempet oss inn i kampen og kom oss mer opp på deres tempo og nivå. Etter femten minutter fikk også Vålerenga sin første sjanse. Vi vant ballen på midtbanen, og Shala spilte Finne delvis fri. Bård avsluttet på keeper som ga retur i beina på Shala, som ikke fikk kontroll på ballen.

Vi fikk også etterhvert noen andre mindre muligheter, ikke minst takket være et oppofrende førsteforsvarer-arbeide av VIlhjalmsson. Shala var tilbake fra start i dag, men etter 30 minutter fikk han en liten smell, og ble erstattet av Felix Horn Myhre.

Etter 34 minutter spilte Borchgrevink Finne nydelig igjennom, som neste rundet keeper! Returen gikk til Dønnum som blir felt rett utenfor straffefeltet. Frisparket på atten meter stusset i muren og gikk like over. Kampen var jevn, og gode tsjekkere var stadig farlig de også. Etter 38 minutter var det en god mulighet, men det gode skuddet ble såvidt klarert av Näsberg.

Utlignet rett før pause

To minutter før pause kom et godt innlegg fra Samuel Adekugbe farlig inn i feltet. Vilhjalmsson ble revet overende, og dommeren pekte helt korrekt på straffemerket.

Straffesparket ble nydelig satt i mål av islendingen slev, og utligningen var et faktum!

På overtid i første omgang presser Slavia Praha oss litt tilbake. Ivan bestemmer seg for å sette seg skikkelig i respekt hos stjernespissen Tekl og setter inn en susende tackling. Det blir et fortjent gult kort, det samme får tsjekkern, som ble provosert og dyttet Ivan i situasjonen. Vålerenga-tilhengerne likte imidlertid det de så av unggutten!

Dermed kunne lagene gå til pause med 1-1, etterhvert et helt greit resultat etter spill og sjanser.

Store sjanser begge veier

Vålerenga startet andre omgang med en kjempemulighet! Samuel Adekugbe kom nydelig ned til dødlinjen og la ut til Dønnum. Han satte ballen på mål, men keeper reddet mesterlig.

Så svarte Slavia Praha etter 48 minutter, med en minst like stor sjanse. Innlegget traff godt, men headingen gikk mirakuløst utenfor stengene til Klaesson.

Etter 52 minutter la Finne et godt innlegg til Vilhjalmsson. Spissen fikk ikke skikkelig treff på ballen, og den gikk utenfor.

Mange bytter etter en time

Med en halvtime igjen gjorde Vålerenga en rekke bytter. Ousmane Camara, Brage Skaret, Amin Nouri, Peter Michael, Markus Nakkim, Oscar Opsahl og Sakarias Opsahl kom inn. Dermed var alle ti utespillerne fra startoppstillingen byttet.

Peter Michael ble helt unødvendig sparket ned etter kort tid på banen, og må ut på sidelinjen for behandling. Han kommer heldigvis tilbake på banen etterhvert. Slavia Praha lagde i det hele tatt mange frispark i andre omgang, som ble litt opstykket av den grunn. Tsjekkerne byttet også en rekke spillere utover i omgangen.

Vålerenga skapte ikke de store sjansene i denne fasen av kampen. Tsjekkerne var noe farligere, blant annet på en corner etter 78 minutter, som endte med en heading over mål.

Slavia tar over på slutten

Etter 80 minutter var Slavia Praha virkelig nær mål, men to meget gode Klaesson-redninger hjalp oss. Minuttet senere kunne han imidlertid intet gjøre. Zeleny hadde allerede hatt to store målsjanser ned hodet, men nå kunne han enkelt prikke inn ledelse 2-1 med foten.

Vi var ikke i stand til å slå tilbake de siste ti minuttene, og kampen ender til slutt med 3-1-seier til et godt tsjekkisk lag, etter scoring av Masopust.

Det blir dermed tredjeplass i gruppen på oss.

Vi møter kanskje IFK Norrköping på fredag i siste kamp i Atlantic Cup. Avspark ikke avklart.