Viktig info før Osloderbyet på Ullevaal

Lørdag venter årets største fotballkamp på nasjonalarenaen.

Annonse:

Det tok knappe tre dager å fylle Ullevaal stadion til det som blir den største fotballkampen i Norge i 2024. Osloderbyet er endelig tilbake, 15 år etter forrige gang lagene møttes i seriesammenheng - en kamp Vålerenga vant 4-1. 

Corteo fra Bislett

Det er mye som skjer i timene før kamp, og under finner du viktig informasjon for deg som skal til Ullevaal stadion. Les nøye igjennom slik at du er forberedt når dagen starter! 

Vålerengas supportere skal samles på Lille Bislett fra klokka 12, for deretter å gå i samla tropp til Ullevaal stadion klokka 15.00. Ruta går via Sognsveien. Når corteoen ankommer Ullevaal vil den gå øst for stadion, langs t-banelinja til bortefeltet, og vil bryte av ved dråpen med ankomst ved inngang 16. Vålerenga har inngang i VG-svingen og vi anbefaler at du på forhånd gjør deg kjent med hvilken inngang du skal benytte.

Det er viktig at man opptrer på en verdig måte og rydder søppel etter seg. Vi er opptatt av god stemning og trygge rammer, også når vi er i bybildet. Hjelp til med å holde det ryddig og plukk opp søppel etter deg. Ordensforstyrrelser i corteoen kan føre til at det går ut over tidspunktet man ankommer stadion, og vil derfor påvirke langt flere enn bare deg selv. Vær også obs på at det er trikkeledninger på deler av ruta slik at man må passe på store flagg. 

Innslippet åpner 90 minutter før avspark - altså klokka 16.30. Se på billetten hvilken inngang du har og fyll tribunene når dørene åpner. For å unngå køer kommer vi med en sterk oppfordring om å ikke møte opp i siste liten. Vi kan ikke garantere at tilskuere som møter senere enn 30-40 minutter før avspark rekker å komme inn til kampstart. 

I VG-svingen er det FREE SEATING, men det er ikke mulig å flytte seg fra øvre til nedre og motsatt. Trekk godt sammen, med en gang du kommer inn på tribunen.

Supporterbusser og T-bane

For de som skal ta supporterbuss til Ullevaal stadion vil ruta gå via Tåsenlokket, og bli sluppet av i Kaj Munks vei ved Bergbanen. Her vil det også være avgang etter match. 

For de som tar T-banen er det Berg T-banestasjon som gjelder, og sporveiene har satt opp ekstra vogner etter kamp. Det vil ikke være mulighet til å gå til Ullevål t-banestasjon.

Sikkerhet og segregering

Det vil bli segregering, samt mye synlige vektere og politi for å sikre at arrangementet og logistikken gjennomføres på en trygg og sikker måte. Av forebyggende hensyn vil politiet ha en lav terskel for å gripe inn rundt uønsket oppførsel utenfor og rundt arenaen.

Vanlig visitasjon vil gjelde i innslipp. Vær forberedt, bidra til flyt og gå inn på tribunen så snart du er innenfor billettkontroll. Overstadig berusede personer vil bortvises.

Balaklava/maskering er ikke tillatt. Dersom man blir tatt med ulovlige gjenstander som for eksempel pyro eller lignende vil dette medfører direkte bortvisning. Funn og bruk av raketter, on-shots og bangers kan medføre politianmeldelse.

Vi gleder oss til kamp - nå fyller vi Oslos gater og Ullevaal stadion!

Annonse fra Obos-ligaen: