- Vi deler mange av de samme tankene

Follo FK er Vålerengas tiende samarbeidsklubb. Les mer her!

Vålerenga er stolt over å kunne presentere Follo FK som sin tiende samarbeidsklubb. Dette er en solid utviklingsklubb med et stort potensiale og mange dyktige trenere. Vålerengas trenerutvikler, Roy Arne Berg har selv vært ansatt i Follo, og skryter av jobben som gjøres der. 

Solid organisasjon

- Til tross for at det har vært noen tøffe år rent økonomisk, fikk de på plass flere dyktige mennesker i sin organisasjon før 2018-sesongen. Blant annet ansatte de kroaten Mario Jovic som hovedtrener og sportslig ansvarlig for A-laget, Christian Qvist som juniortrener og Tore Askildsen som G16-trener, sier Berg og legger til:

- Christian deltar på vårt eksterne utviklingsprogram for trenere, mens Tore jobbet som spillerutvikler for vårt U14-lag før han ble hentet inn i en fulltidsstilling i Follo FK som G16-trener og assistenttrener for A-lag før årets sesong. Det er med andre ord allerede god relasjon og tette bånd mellom trenerne i begge leire, sier Berg og avslutter: 

Annonse:

- Vi ser frem mot et spennende samarbeid med Follo FK, og gleder oss til å bidra med våre trener- og spillerutviklingstiltak. 

Hovedtrener i Follo FK, Mario Jovic er veldig glad for å få på plass en avtale med Vålerenga, og tror samarbeidet kan bære frukter. 

- Når man tenker på spillerens utvikling, så er det veldig viktig for oss at det er spilleren selv som er i fokus, og at det er de som settes først. Follo FK har vært et talentsenter for utvikling av unge spillere i vår region, og vi ønsker å videreutvikle og forsterke dette for fremtiden gjennom et samarbeid med Vålerenga Fotball Elite, sier Jovic og legger til: 

- Hvert eneste område burde ha et talentsenter hvor de beste spillerne og trenerne kan utvikles sammen i det daglige. Det aller viktigste er at de unge spillerne får den beste arenaen for utvikling på et høyest mulig nivå, i et best mulig utviklingsmiljø.

Ung stall

Follo FK har en veldig ung A-stall med et stort potensiale for fremtiden, og de ønsker å tilby sine lovende talenter en god arena for utvikling.

- For oss er det viktig å kunne tilby våre unge, lovende talenter et miljø der de kan utvikle seg videre, og samtidig ha muligheten til å kunne vise seg frem for en toppklubb. Gjennom samarbeidet med Vålerenga kan de skaffe seg referanser på et høyt nasjonalt nivå, og også få muligheten til å hospitere, sier Jovic og legger til:  

- Vålerenga og Follo FK har mye til felles når det kommer til spillestil, utviklingstanker og metodikk i de ulike avdelingene, og dette er naturligvis en meget positiv faktor i samarbeidet. Vi har profesjonelle fulltidstrenere, og spiller blant annet på samme G19-nivå som Vålerenga i Interkrets A. Dette fører til at vi bidrar med positive utviklingskamper mellom lagene, og gjør at vi er en litt annen type samarbeidsklubb, avslutter Jovic. 

Vi ønsker Follo FK hjertelig velkommen på laget! 

Fakta

  • Follo FK ble stifta 29.09.2000

  • Klubben har ca 100 aktive medlemmer og fire lag

  • A-laget spiller i 3. divisjon (Norsk Tipping-ligaen)

  • Kontaktperson i samarbeidet på trenersiden: Mario Jovic og Christian Qvist

  • Kontaktperson i samarbeidet på ledersiden: Hans Henning Ruud og Geir With

Annonse fra Eliteserien: