Vålerenga tapte på Alfheim

Tromsø sørga for Vålerengas første tap på ni kamper.

Det ble ingen kopi av de tre foregående kampene på Alfheim stadion for Vålerengas del. Simo Valakaris menn gjorde det vanskelig for Oslos stolthet og sørga for Vålerengas første tap siden 7. april.

Tidlig baklengs

Deilas menn havna bakpå allerede etter syv minutter da Kent-Are Antonsen banka inn ledelse til "Gutan". Adam Larsen Kwarasey var sjanseløs på skuddet fra spissen, og dermed sto det 1-0 til vertene.

Vålerenga sleit med å komme til muligheter mot et aggressivt Tromsø-lag, og ble ofte brutt på vei fremover. Det tok nesten en hel omgang før første sjanse kom, men den var til gjengjeld gedigen.

Johnson nærmest

Sam Johnson fikk vendt opp inne i boksen, men tidligere Vålerenga-keeper Gudmund Kongshavn fikk en hånd på ballen og sendte den via stolpen og ut.

Saken fortsetter under bildet.

Felipe Carvalho ser Simen Wangberg (t.h) sette inn 2-0 til Tromsø (Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix)

Like før pause fikk hjemmelaget tre cornere på rad. De to første ble klarert til nye cornere, men på forsøk nummer tre steg Tromsø-kaptein Simen Wangberg til værs og dobla ledelsen for vertene.

Ronny Deila var naturligvis ikke fornøyd med det han hadde sett de første 45 minuttene, og sa følgende til Eurosport etter pause:

- Vi må opp flere hakk. Vi har vært for dårlig i forflytningene defensivt og for unøyaktig med ballen offensivt. Vi må flytte ballen hurtigere slik at vi får skapt trøbbel for midtstopperne deres.

Unøyaktig på siste tredjedel

Vålerengas toppscorer, Sam Johnson sto for lagets eneste sjanse før pause, og ti minutter inn i omgang to var spissen nære på igjen.

Et langt innkast fra Samuel Kari Fridjonsson ble stussa videre av Carvalho, og på bakre stolpe dukka spissen opp. Dessverre for han og Vålerenga var ryggsekken for tung og avslutninga gikk over målet.

Berntsen økte for vertene

Kvarteret før slutt satte Daniel Berntsen spikeren i kista for Tromsø. Den tidligere Vålerenga-spilleren ble sendt alene igjennom av Mushaga Bakenga, og fra 17 meter skøyt han ballen inn via Kwarasey.

- Vi ødela kampen for oss selv i førsteomgang. Vi var altfor passive og flytta ballen for dårlig, og da taper man kamper. Vi heva oss betraktelig etter pause og må ta med oss de første 30 av andreomgang, sa Deila til Eurospor

Derby-feber i Oslo

Etter to solide forsvarskamper ble det tre i sekken for Vålerenga denne mandagen. Gutta må riste av seg skuffelsen etter tapet i Tromsø, for allerede om fem dager venter derby mot LSK på Intility Arena. Billettene selges i rekordfart, og skal du være sikker på å få sitte/stå der du ønsker må du være rask.