Vålerenga tapte i Sandefjord

Sandefjord vant 2-0 på eget gress fredag kveld.

Vestfoldingene vant dermed begge oppgjørene mot Vålerenga denne sesongen, etter at de også gikk seirende ut av vårens oppgjør på Ullevaal.

Gode i 10 minutter

Vålerenga startet kampen bra, og var nær scoring før to minutter var spilt. Chidera Ejuke kom til en skuddmulighet, men ballen gikk hårfint utenfor. De første ti minuttene var Vålerenga klart best, men så tok hjemmelaget over. Ballen satt i nettmaskene bak Adam Larsen Kwarasey etter 11 minutter, men Facundo Rodriguez ble korrekt avvinket for offside og målet annullert.

Vålerenga klarte ikke utnytte kantspillet og mistet ballen unormalt ofte midt i banen. Det gjorde at Sandefjord kunne fosse i angrep, noe de også gjorde etter 23 minutter. Vålerenga mistet ballen midt på egen banehalvdel, men Rodriguez klarte ikke å score alene med Larsen Kwarasey

Scoret på corner

Vålerenga ga bort en unødvendig corner etter en drøy halvtime av omgangen. De hadde en rekke muligheter til å klarere ballen, men i stedet landet ballen i beina til Pau Morer, som hamret ballen i mål bak en sjanseløs Larsen Kwarasey.

Sandefjords Lars Grorud lå nede med hodeskade i forbindelse med corneren, men dommeren blåste ikke og Sandefjord takket og bukket for det. Grorud måtte for øvrig byttes ut kort tid etter, og erstatteren André Sødlund ble sentral senere i kampen.

Enar Jääger og Samúel Kari Fridjónsson hadde hver sin store mulighet til å utligne rett før hvilen, men det sto 1-0 etter de første 45 på Komplett Arena.

Sjansefattig andreomgang

Det var knapt en sjanse i hele andreomgangen, men hjemmelaget doblet likevel ledelsen på en måte som oppsummerte Vålerengas kveld i Sandefjord.

Vertenes keeper sparket ut ballen, Jonatan Tollås Nation tapte hodeduellen og ballen havna i beina til Sødlund. Innbytteren løp fra Robert Lundström før han først rotet bort ballen, men via hælen til Jääger fikk den tibake og enkelt kunne sette inn 2-0.

Vålerenga bytta inn Christian Grindheim, Bård Finne og Fitim Azemi, men laget klarte ikke produsere en ordentlig stor målsjanse, og dermed endte kampen med 2-0-seier til Sandefjord. Det til tross for at Vålerenga hadde ballen i rundt 70 prosent av kampen.

Hør hva Grindheim sa etter kampen i videoen under:

Vålerenga og Sandefjord ligger dermed begge med 36 poeng på henholdsvis 8. og 9. plass før helgens eliteserierunde.

Nå tar Eliteserien landslagspause, og Vålerengas neste kamp går hjemme mot Odd på Intility Arena 19. november klokka 18.00.

Sandefjord – Vålerenga 2-0 (1-0)