Vålerenga klare for Cupfinale!

Damelaget slo erkerivalen LSK Kvinner på hjemmebane lørdag formiddag og er klare for klubbens første finale.

Vålerengas damelag inviterte til cupfest på Vålerenga Kultur- og idrettspark lørdag formiddag, og det var tydelig at laget hadde bestemt seg for å gi forhåndsfavoritten og de regjerende cupmesterne kamp.

Nylig hjerneopererte Ingrid Søndenå var inne i garderoben før kamp og ønsket jentene lykke til, og det spørs om ikke de elleve fra start hadde henne i bakhodet da de entra matta.

Vålerengas damelag var best før pause i lørdagens semifinale mot LSK Kvinner (Foto: Kenneth Berger)

Strålende start

Vålerenga var nemlig best i det meste det første kvarteret, og etter 16 minutter fikk laget betalt. Stephanie Verdoia gjorde som i åpningskampen og satte inn 1-0 til Vålerenga etter at Anne Lise Olsen traff stolpen med et strålende skudd fra sekstenmeteren. Amerikaneren var på plass på returen og satte balle enkelt og elegant ned i det venstre hjørnet, og sørga for ellevill jubel blandt de 550 fremmøtte Vålerenga-supporterne.

LSK Kvinner var knapt nok over midten de første 20 minuttene, og hadde store problemer med å håndtere Vålerengas aggressive press. Bortelaget spilte på seg brudd i midtbaneleddet gang på gang, og dette utnytta Vålerengas frontrekke.

Offensive backer

Gjestene fra Romerike kom på en og annen visitt inn på vertenes halvdel utover i omgangen, og da backene kom rundt på kant og fikk lagt inn foran mål ble det skummelt. Allikevel hadde Michelle Betos og stopperne til Vålerenga tilsynelatende kontroll.

Til tross for Vålerengas spillemessige overtak i den første omgangen, var det gultrøyene som fikk den siste store målsjansen før hvilen. Toppseriens toppscorer, Guro Reiten kom seg inn i boksen og fyrte av et skudd som strøk tverrliggeren, men heldigvis fortsatte ballen opp på tribunen og Vålerenga kunne gå i garderoben med en fortjent 1-0-ledelse.

"Vi har keeper, vi har keeper"

Etter hvilen ble det en mer jevnspilt affære på Vålerenga Kultur- og idrettspark der gjestene skapte et par store muligheter den første halvtimen. Heldigvis har Vålerenga en strålende sisteskanse, og Michelle Betos redda avslutningene som kom, den ene fra svært kloss hold etter 67 minutter.

LSK Kvinner jakta utligninga, men Vålerenga sto godt og fortsatte å vinne dueller både på midten og i forsvar. Innstillinga som var blant spillerne på matta var fantastisk, og laget tok en fortjent seier over de siste års suverent beste damelag.

Historiens første finale

Stephanie Verdoia ble den store helten lørdag ettermiddag. Amerikaneren scora kampens eneste mål og sørga for Vålerengas første cupfinale gjennom tidene.

Vi gratulerer damlaget med en fantastisk kamp og gleder oss til finale mot Avaldsnes 18. november!

Vålerenga - LSK Kvinner 1-0 (1-0)