Vålerenga herja med Godset

Det ble en fantastisk fotballfest på Intility Arena da Vålerenga slo Strømsgodset 2-0 torsdag kveld.

Intility Arena var kledd opp til fest på fotballens nasjonaldag, og det var et Vålerenga-lag med full tenning som gikk ut og styrte sjappa fra start i oppgjøret mot Strømsgodset.

Den første store sjansen kom etter 16 minutter da Aron Dønnum spilte fri Fitim Azemi. Spissen kom alene med Viljar Myhra i Godset-buret, men gjestenes sisteskanse vant den første duellen.

Feiring til 10 i stil

Strømsgodset fikk knapt låne ballen de første 25 minuttene, og for Vålerengas del dreide alt seg om å finne hull i bortelagets forsvar. Det gjorde Aron Dønnum!

Unggutten fikk tillit fra start på høyrekanten og svarte med å sende Oslos stolthet i ledelsen. Med venstrefoten banka Dønnum ballen ned i det høyre hjørnet og feira med salto foran et ellevilt hjemmepublikum.

Aron Dønnum omringes av lagkameratene etter å ha sendte Vålerenga i ledelsen (Foto: Audun Braastad / NTB scanpix)

Akrobatikk på Intility Arena

Strømsgodset fikk litt mer luft utover i omgangen og fikk flytta spillet høyere i banen, men det var Vålerenga som skapte sjanser.

Etter 42 minutter var Matthias Vilhjalmsson kun en feberredning unna å øke ledelsen til 2-0. Et fantastisk gjennomspill av Fitim Azemi sendte Vilhjalmsson ut i en akrobatisk variant inne i boksen, men Myhra fikk opp en hånd og slo ballen over målet.

Gjestene kom på en sjelden visitt helt på tampen av omgangen, men en meget god redning av Adam Larsen Kwarasey sørga for at Vålerenga gikk i garderoben med en fullt fortjent 1-0-ledelse.

Fullstendig overkjøring

Vålerenga fortsatte i samme stil fra start i den andre omgangen, og etter 48 minutter fikk både Chidera Ejuke og Fitim Azemi muligheten til å doble for hjemmelaget.

Efrain Juarez og Aron Dønnum kombinerte fint på høyresida og da sistnevnte kom seg til dødlinja og fikk lagt ut 45 grader, var Ejuke helt alene og på skuddhold. Viljar Myhra redda forsøket fra nigerianeren og Azemi fikk heller ikke dreisen på returen fra sisteskansen.

Finne fant åpningen

Vålerenga hadde ballen stort sett hele tiden, men sleit med å finne åpningene i et lavtliggende Godset-lag. Det var riktignok før Bård Finne entra banen etter 64 minutter.

Først ropte hele supportertribunen navnet hans, deretter sendte han ballen i stolpen, og på returen dukka jaggu Herolind Shala opp og satte inn 2-0 for Oslos stolthet. Deilig og veldig fortjent!

Super-Shala feirer 2-0-scoring mot Godset (Foto: Audun Braastad / NTB scanpix)

Fortsatt ubeseiret

Det var aldri noe tvil om hvor seieren skulle havne, bare om hvor stor den skulle bli. Gutta skapte enorme muligheter også etter Shala sin scoring, men det holdt med de to som allerede var satt inn for å sikre den fjerde av fire mulige hjemmeseire i 2019.

Tusen takk til alle som bidro til en fantastisk fotballkveld i hovedstaden. Nå er vi klare for å ta imot Lillestrøm lørdag 25. mai kl. 18.00.

Vålerenga - Strømsgodset 2-0 (1-0)