Super-Sam sikra poeng i Trondheim

Vålerenga og Ranheim spilte 2-2 i lørdagens oppgjør på Extra Arena. Sam Johnson scora begge Vålerengas mål!

Vålerenga og Ranheim tjuvstarta den syvende eliteserierunden på Extra Arena lørdag kveld, og det var Oslos stolthet som kom best igang.

Allerede etter fire minutters spill kom kampens første store sjanse. Chidera Ejuke spilte Sam Johnson alene igjennom, men en fantomredning av Even Barli sendte avslutninga i stolpen og ut.

Mot spillets gang

Vålerenga fortsatte å produsere store sjanser det neste kvarteret, men det var vertene som fikk kampens første nettkjenning.

Eirik Tønne fant Kristoffer Løkberg inne i 16-meteren, og med en iskald avslutning, satte midtbanespilleren inn sitt tredje for året. Dermed sto det 1-0 til Ranheim etter 19 minutters spill.

Johnson feires etter sin fjerde nettkjenning for året (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)

Johnson med årets fjerde

Etter kalddusjen fikk Vålerenga henta seg fint inn igjen, og det tok ikke mer enn åtte minutter før utligninga kom. Sam Johnson snappa et tilbakespill, og alene med keeper gjorde spissen alt rett og satte inn Vålerengas første for kvelden.

Vålerenga var det førende laget den første omgangen, men det sto 1-1 på resultattavla da lagene gikk i garderoben etter halvspilt kamp.

Eirik Tønne sendte Ranheim i ledelsen etter pause (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)

Havna bakpå på ny

Kvarteret ut i omgang to kom Vålerenga under for andre gang i kampen. En lang ball ble slått presist på kassa til Eirik Tønne, og med Adam Larsen Kwarasey ute av målet satte kantspilleren ballen forbi Vålerengas sisteskanse til 2-1 for hjemmelaget.

Deilas menn jaga på for utligning, men var for unøyaktige på siste tredjedel. Jonatan Tollås Nation var nærmest for Vålerenga etter Ranheims ledermål, men headinga fra tre meter endte kun i en corner. Og de var det mange av, uten at Vålerenga klarte å utnytte dem.

Vi har spiss!

Ejuke var nære etter snaue 80 minutter, men avslutninga fra 14 meter gikk dessverre like til side for stolpen. Det gjorde den ikke da Sam Johnson dukka opp på bakre etter et strøkent innlegg fra Simen Juklerød.

Spissen satte inn sitt andre for kvelden fire minutter før slutt med et nydelig hodestøt i det lengste hjørnet.

På overtid fikk Ivan Näsberg sitt andre gule kort i kampen, etter å ha stoppa ballen med hånda. Ranheim evna ikke å utnytte frisparket, og dermed endte det uavgjort i Trondheim.

- Ranheim er et godt lag, og det var en tøff kamp, men jeg er veldig glad for å ha scora to mål og at vi tar med oss ett poeng hjem, sa Sam Johnson til Eurosport Norge etter kampslutt.

Tusen takk til alle dere som tok turen for å støtta oss!

Nå venter Haugesund på Intility Arena om åtte dager, men først skal vi gå videre i cupen.

Ranheim TF - Vålerenga (1-1)
Lørdag 28. april kl. 18.00, Extra Arena

Vålerengas lag: Kwarasey - Nouri (Grødem 75'), Tollås Nation, Carvalho, Näsberg - Ibrahim, Fredheim Holm (K) (Agyiri 69'), Fridjonsson - Finne (Juklerød 58'), Johnson, Ejuke

Vålerengas målscorer: Sam Johnson (27', 86')
Ranheims målscorere: Kristoffer Løkberg (19'), Tønne (61')

Gule kort Vålerenga: Ibrahim (32 min), Näsberg (52 min, 94 min)
Rødt kort Vålerenga: Ivan Näsberg (94 min)