Tapte i Sarpsborg

Det ville seg ikke for Vålerenga mandag kveld.

Vålerenga tapte 1-0 borte for Sarpsborg 08 i den siste kampen i den 21. serierunden.

Hjemmelaget best i gang

Den første omgangen var intensiv, men ikke spesielt produktiv. Hjemmelaget var det beste laget, men det tok 20 minutter før den første sjansen. Sarpsborg 08 fyrte av et langskudd, ballen stoppet i beina til Lund Nilsen som sto helt aleine mot Kristoffer Klaesson som reddet avslutningen. Laget hadde et par avslutninger til før Vålerenga fikk sin første.

Den var imidlertid stor. Bård Finne avsluttet fra skrå vinkel, men ballen snek seg så vidt på utsiden av den lengste stolpen. Vålerengas første avslutning på mål kom etter 37 minutter, men headingen til Matthías Vilhjálmsson gikk rett på keeper.

43 minutter var spilt da Sarpsborg 08 tok ledelsen. Vålerenga mista ballen på egen halvdel, Sarpsborg spilte ballen langs 16-meteren og Lindseth plasserte ballen i lengste hjørne bak en sjanseløs Klaesson. Aron Dønnum var nær å utligne like etter, men det sto 1-0 ved pause.

Taktikkendring

I pausen gjorde Vålerenga en endring på taktikken. Mayron George gikk ut og Deyver Vega kom inn. Vega tok plass på høyrekanten, Dønnum tok over tieren, mens Vilhjálmsson ble spiss. Det skulle etter hvert vise seg å være et smart trekk.

Riktignok satte «Mos» ballen i nettet bak Klaesson etter bare to minutter, men ble korrekt avvinket for offside, og Klaesson redda også mesterlig en avslutning fra ti meter noen minutter senere. Men etter timen var spilt begynte Vålerenga virkelig å produsere sjanser. Dønnum spilte gjennom mot Vilhjálmsson, men islendingen rakk akkurat ikke fram til å styre ballen i nettmaskene.

Trippelsjanse

Midtveis i omgangen kom Vålerengas største sjanse – en trippelsjanse. Vega fyrte av et skudd som keeper ga retur på, der var Finne først på, men keeper reddet igjen før Mohammed Abu klinka ballen over. Enorm sjanse for spesielt Finne. Vilhjálmsson heada like over kort tid etter, men hjemmelaget slapp med skrekken.

Det siste kvarteret var det Vålerenga som holdt trykket oppe, mens Sarpsborg 08 kom på en kontring nå og da. Det var også de som var nærmest mål i denne perioden, men Klaesson var igjen god på streken.

Det ble ingen flere mål og kampen endte 1-0 til sarpingene.