Tapte for Rosenborg

Det ble tap 3-0 på Lerkendal søndag kveld for Vålerenga.

Vålerenga hadde mye ball, men klarte ikke skape de store mulighetene i storkampen mot Rosenborg på Lerkendal Stadion.

Vålerenga startet best, men…

Det var gjestene fra Oslo som hadde de første store sjansene, men avslutningene til Chidera Ejuke og Johan Lædre Bjørdal fant ikke nettmaskene. Det gjorde imidlertid avslutningen til Samuel Adegbenro etter drøyt 13 minutter.

Alexander Søderlund kom seg fri på høyrekanten, la inn og Adegbenro hadde ingen problemer med å dytte ballen de nødvendige centimeterne over streken. Like etter sendte Mohammed Abu en nydelig pasning inn til Ivan Näsberg. Han headet ballen direkte til Matthías Vilhjálmsson, men avslutningen gikk over.

Etter dette hadde trønderne et par sjanser før Vålerenga tok over banespillet igjen uten å skape de store sjansene. To minutter før pause burde Anders Konradsen økt ledelsen da han stupheadet et innlegg fra Søderlund, men fire meter fra mål traff han tverrliggeren før Markus Nakkim fikk avklart. Det sto 1-0 til pause.

Rolig start

Herolind Shala Rosenborg_Spx
Herolind Shala i duell med Vegar Eggen Hedenstad (t.h )og Marius Lundemo. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Den andre omgangen gikk rolig for seg. Vålerenga hadde ballen svært mye, men klarte ikke å skape de store mulighetene. Heller ikke Rosenborg skapte noe da de først gikk i angrep. Lædre Bjørdal fikk gult kort midtveis i omgangen, hans fjerde for sesongen, og går derfor glipp av søndagens kamp mot Sarpsborg 08.

Aron Dønnum hadde Vålerengas første store sjanse i andre omgang, men sklei da han skulle avslutte fra 20 meter så skuddet gikk over. Så bytta Rosenborg ut målscorer Adegbenro med Yann-Erik de Lanlay og fikk uttelling nesten umiddelbart.

To nye mål

Vålerenga misset i forsvar og Mike Jensen ble spilt gjennom. Avslutningen ble blokkert, men der dukket de Lanlay opp og doblet ledelsen. Kampen roet seg ned igjen, og den første store sjansen kom først fire minutter før slutt.

Da kom Søderlund seg fri og avsluttet rett i mål fra rundt 20 meter. Flere mål ble det ikke, og Vålerenga fikk på sitt andre 3-0-tap på rad.

Eggen hedret før kampen

Nils Arne Eggen vant sitt eneste seriegull med Vålerenga i 1965, men det var alle triumfene han fikk som trener i Rosenborg som gjorde at han fikk en statue av seg selv utenfor Lerkendal søndag.

På avdukingen var Vålerenga representert av Eggens tidligere lagkamerat, Terje «Henger´n» Hellerud, samt leder i Aldermannsligaen, Lasse Breen.

Bærum neste

For Vålerenga venter nå Bærum borte i cupens tredje runde. Kampen spilles førstkommende onsdag klokka 18.00 på Kadettangen i Bærum. Klikk her for billettinformasjon.

Etter det venter Sarpsborg 08 i Eliteserien på søndag på det familievennlige tidspunktet 15.00. Der kan du få en perfekt våravslutning for barna.

Kampfakta:

Rosenborg - Vålerenga 3-0 (1-0)

Lerkendal Stadion, 13.320 tilskuere.

Mål: 1-0 Samuel Adegbenro (14), 2-0 Yann-Erik de Lanlay (66), 3-0 Alexander Søderlund (86).

Vålerengas lag: Adam Larsen Kwarasey, Efraín Juárez, Johan Lædre Bjørdal, Markus Nakkim, Ivan Näsberg (Sam Adekugbe fra 74. min.) - Mohammed Abu, Magnus Lekven - Aron Dønnum (Felix Horn Myhre fra 78.), Herolind Shala (Bård Finne fra 65.), Chidera Ejuke - Matthías Vilhjálmsson.