Stengel med frisparkperle da Vålerenga tapte

Onsdagens treningskamp endte med 2-1-tap for FC Nordsjælland. Se høydepunkt og les referat her.

Onsdag ettermiddag møtte Vålerenga danske FC Nordsjælland til treningskamp på Pinatar Arena i Murcia.

i en helt ny 3-4-3-formasjon var det aggressivitet og omstilling som var fokus. Et tredvetalls Vålerengasupportere hadde tatt turen for å overvære oppgjøret på den spanske solkysten, og fikk se danskene ta ledelsen etter 13 minutter.

Danskene i føringen

Nordsjælland, som ligger på 9. plass i Superligaen etter halvspilt sesong, scora kampens første mål nærmest helt ut av ingenting.

Godsway Donyoh scora kampens første mål for Nordsjælland (Foto: Digitalsport)

En pasning ble slått gjennom forsvarsleddet, og danskenes venstrekant, Godsway Donyoh, gjorde ingen feil alene med Aslak Falch bakerst hos Vålerenga. Donyoh er forøvrig fra samme City-akademi som Vålerengas Ernest Agyiri.

Tidlig bytte

Vålerenga hadde mye ball, men sleit med å komme til målsjanser den første halvtimen. Danskenes høye press gjorde frispillinga vanskelig.

Christian Grindheim måtte gi seg med skade etter 30 minutter, og Deila ble tvunget til å legge om formasjonen. Allerede to minutter senere kom Vålerengas første store sjanse i oppgjøret.

Ernest Agyiri fant Simen Juklerød på høyrekanten, og den hurtige angrepsspilleren passerte en mann før han kom til avslutning. Dessverre var danskenes sisteskanse med på notene og fikk slått til corner.

Tidligere RBK-spiller dobla for Nordsjælland

Vålerenga jaga utligning, men i stedet dobla danskene ledelsen. Et innlegg fra høyre endte tilslutt opp i beina på tidligere Rosenborg-spiller Tobias Mikkelsen, og fra syv meter kunne angriperen enkelt skyte ballen i mål bak Aslak Falch.

Stengel med frisparkpærle

Stengel og Agyiri jubler for redusering (Foto: Digitalsport)

Vålerenga fikk frispark på 20 meter på overtid i den første omgangen, og Herman Stengel stilte seg opp. Midtbanespilleren limte ballen i venstre kryss, utagbart for Indy Groothuizen bakerst hos Nordsjælland.

Dommer Tom Harald Hagen blåste av for halvtid like etter reduseringa, og lagene gikk i garderoben på stillinga 2-1 til Nordsjælland.

Mange tunge bein

Vålerenga har hatt en lang og tøff treningsleir, og det ble tydelig utover i andreomgangen med mange slitne spillere. Laget maktet ikke å true boksen til Nordsjælland nok til å skape de store målsjansene, og måtte i tillegg avslutte kampen med ti mann etter at benken var tom og Markus Nakkim måtte gi seg med skade.

Sett bort ifra et og annet langskudd fra danskene ble det heller ikke skapt allverden foran Vålerengas mål i den andre omgangen.

Dermed endte kampen med 2-1-seier til FC Nordsjælland, som straks skal igang med andre halvdel av sesongen hjemme i danmark.

Vålerenga - FC Nordsjælland 1-2