Starta sesongen med seier

Magnus Retsius Grødem matchvinner i årets første treningskamp.

Annonse:

Vålerenga starta årets kampsesong hjemme mot Asker Fotball fredag formiddag. Ronny Deila mønstra to ulike lag i hver sin omgang, og ga ny-signeringen Felix Horn Myhre tillit fra start.

Felix Horn Myhre fikk debuten sin for Vålerenga i fredagens treningskamp
Felix Horn Myhre fikk debuten sin for Vålerenga i fredagens treningskamp

Unggutten viste seg frem for sine nye fans og høsta lovord fra sjefen etter omgangen han spilte. 

- Felix viser at han er uredd. Han vil ha ballen hele tida, er løpssterk og tøff i duellspillet. Han viser at han ikke er her for å være junior, men allerede nå sloss for å få spille, sier Ronny Deila. 

Se intervju med Ronny Deila nederst i saken. 

Mye vilje

Trenerteamet har hatt fokus på hurtig angrepsspill den første uka, og det var også stikkordene i kamppraten før avspark.

Gutta viste mye vilje og energi fra start, men som det ofte er i begynnelsen av sesongen, var det lite finspill de første minuttene.

Kampen og Vålerengas første store sjanse kom etter en drøy halvtime. Ghayas Zahid fant Daniel Fredheim Holm på høyresida, og kantspilleren la ballen perfekt inn på hodet til Mohammed Abdellaoue. Fra snaut fem meter havna headinga like til side for mål.

Vålerenga hadde mest ball i førsteomgang, men unøyaktighet i oppspillsfasen hos begge lag førte til relativt få sjanser.

Nytt mannskap i andreomgang

Vålerenga bytta hele laget i pausa, og stilte ungt i den andre omgangen.

Vi går alltid på banen for å vinne, så det er deilig å starte kampsesongen med seier.

— Ronny Deila
Allerede etter fem minutter kom Vålerengas første sjanse etter hvilen, da Magnus Retsius Grødem kombinerte fint med Niklas Castro sentralt i banen. Gutten fra Bryne dro seg forbi en Asker-forsvarer før han prøvde seg på en frekk lobb, men dessverre gikk ballen over tverrliggeren.

Asker var nær ved å ta ledelsen etter 53 minutter da Kristoffer Hay mista ballen som bakerste mann, men et godt returløp av Tollås Nation og en strålende benparade av Falch hindra gjestene.

Vålerenga i føringen

Der Asker sto høyt i den første omgangen, lå de tilsvarende lavt i den andre. Dette førte til større rom for Vålerenga, og det utnytta vertene utover i oppgjøret.

Årets første scoring kom etter 65 minutter da Niklas Castro fant Magnus Retsius Grødem med et strålende innlegg på bakre stolpe. Unggutten la ballen til rette og satte den ned i venstre hjørnet forbi Askers sisteskanse. 19-åringen startet dermed 2017 slik 2016 slutta, med scoring for A-laget til Vålerenga.

Foto: Eivind Hauger

Fine kombinasjoner

Grødem var nære ved å bli tomålsscorer etter 70 minutter. Han og Rino Falk Larsen kombinerte fint inne i Askers sekstenmeter, men avslutningen fra kloss hold havna rett i klypene til gjestenes keeper.

Bortsett fra noen skuddforsøk, skapte Asker lite etter pause og Vålerenga kontrollerte det meste av kampen med aggressivt forsvarsspill og hurtige vendinger.

Grødem scora oppgjørets eneste mål og sørga dermed for at Vålerenga starta 2017-sesongen med seier. 

- Vi går alltid på banen for å vinne, så det er deilig å starte sesongen med seier. Jeg syns det var en grei gjennomkjøring. Alle fikk spilt 45 minutter hver, og det trengte vi. Vi får noen gode svar på hvor vi står, både individuelt og kollektivt, samtidig som vi får bilder å vise i etterkant, sier Deila. 

Neste kamp for Vålerenga er fredag 20. januar kl. 12.30 i Vallhall Arena.


Annonse fra Obos-ligaen: