Sjansefattig avskjed med Ullevaal

Vålerenga og Tromsø delte poengene etter 0-0 i historiens siste seriekamp på nasjonalarenaen.

I historiens siste seriekamp på Ullevaal Stadion var det (som vanlig) Vålerenga som tok initiativet på eget gress. Bård Finne kom til kampens første mulighet etter syv minutter da han prøvde seg fra drøyt 17 meter, men dessverre var høyrefoten feilinnstilit med et par centimeter og ballen gikk på utsiden av stolpen til Gudmund Kongshavn.

Tromsø yppa seg også fra distanse ved et par anledninger innledningsvis, men Adam Larsen Kwarasey hadde god kontroll på det som kom fra gjestene.

Sjansefattig

Tromsø gikk ut i en 5-4-1-formasjon, og det tok litt tid før gutta i blått klarte å knekke koden, men når de første fant ut av det gikk det fort fremover. Daniel Berntsen fikk mye plass i mellomrommet og var flink til å rettvende seg, og med to duracellkaniner på hver sin back ble det en del opprulling på kant. Dessverre uten tellende resultat før hvilen.

Det var en forholdsvis jevnspilt førsteomgang uten de aller største høydepunktene, men verdt å nevne var Thomas Lehne Olsens heading like utenfor stolpen etter 34 minutter, og Adam Larsen Kwaraseys dribleshow ett minutt før hvilen.

Ghayas Zahid i aksjon mot Tromsøs Magnar Ødegaard (Foto: Digitalsport)

Formasjonsendring

Etter en omgang uten de aller største mulighetene fremover, tok Ronny Deila grep i pausa og la om formasjonen til den vante 4-2-1-3. Magnus Lekven erstatta Daniel Berntsen og Abdisalam Ibrahim ble flytta opp i tierrollen.

Vålerenga sleit med å tre gjennom et kompakt Tromsø-forsvar, og det ble mye på tvers også etter hvilen. Det som ble skapt av halvsjanser kom etter skudd fra distanse, oftest signert Ghayas Zahid.

Fattig trøst

Det var to lag på Ullevaal-matta som nærmest var vaksinert for å skape sjanser de første 25 etter hvilen, men plutselig kom det to på rappen fra gjestene. Først var det Lasse Nilsen som testa Kwarasey før Åsen dukka opp på returen, men Vålerengas sisteskanse lå nede i høyre hjørnet og redda begge.

Historiens siste seriekamp på Ullevaal Stadion går inn i historiebøkene som nettopp det. Den siste kampen før Vålerenga flytter hjem. Det får være trøsten etter det målløset oppgjøret mot Tromsø mandag kveld.

Tusen takk for oss, Ullevaal Stadion - vi sees i desember!

Vålerenga - Tromsø (0-0)