Seieren glapp på overtid for rekrutta

Det ble 3-3 borte mot opprykksjagende Arendal mandag kveld.

Tre mål av Aron Dønnum, Magnus Grødem og Felix Horn Myhre holdt på å gi Vålerenga 2 tre enormt viktige poeng borte mot Arendal, men i det 93. minutt utlignet vertene. Poenget var uansett nok til at rekrutta klatra over nedrykksstreken.

Pene Vålerenga-mål

Arendal tok ledelsen tidlig i kampen, men rekrutta tok over banespillet utover omgangen. Da Dønnum la ballen i krysset etter en drøy halvtime var det derfor fullt fortjent. Arendal kom på en sjelden visitt i angrep fem minutter før pause, og tok på ny ledelsen. 2-1 sto seg til pause.

Selv om Arendal hadde en kjempesjanse allerede etter 40 sekunder i den andre omgangen, tok Vålerenga fullstendig over kampen. Likevel måtte laget vente til 70 minutter var spilt for å få uttelling. Magnus Grødem lada kanonen og fyrte av et skudd fra 25-30 meter som gikk rett i mål.

Dramatiske sluttminutter

Bare seks minutter etter utligninga tok Vålerenga 2 ledelsen gjennom Felix Horn Myhre. Unggutten,  som var innbytter på Åråsen søndag, finta bort en forsvarsspiller, og la ballen i lengste.

Nå bølget det veldig framover. Arendal sendte mange folk i angrep som gjorde at Vålerenga fikk en rekke store kontringsmuligheter. Ulrik Mathisen kom alene med keeper, flikket ballen til en offsideplassert Oliver Valaker Edvardsen som uansett sendte ballen over. Arendal angrep sekunder etter, men avslutninga gikk i tverrliggeren. Sekunder etter det igjen fikk Dønnum igjen en stor mulighet, men ble taklet hardt. Ropene på straffe ignorerte imidlertid kampens dommer.

Tre minutter på overtid fikk Arendal to cornere på rappen, sendte opp keeper i ren desperasjon, men det var en utespiller som headet ballen i mål.

Sander Werni og Vålerenga 2 møter Skeid på Intility Arena førstkommende lørdag (Foto: Kenneth Berger)

Skeid neste

Det ene poenget gjør at Vålerenga 2 klatret opp på 11. plass med 20 poeng – like mange poeng, og lik målforskjell, som Stjørdals-Blink som ligger på plassen bak under streken. Vålerenga har scoret flere mål (35 mot 26), og ligger derfor foran. Det er bare ett poeng opp til Nardo på 10. plass og tre poeng opp til Fløy-Flekkerøy på 9. plass.

Allerede på lørdag blir det ekte byderby mot Skeid på Intility Arena klokka 14.00. Vi håper så mange som mulig tar turen til vår nye storstue mot Tom Nordlies mannskap!

Kampfakta:

Arendal – Vålerenga 2 3-3 (2-1)
Norac Stadion, 648 tilskuere.

Mål: 1-0 Fabian Ness (14), 1-1 Aron Dønnum (32), 2-1 Ness (40), 2-2 Magnus Grødem (70), 2-3 Felix Horn Myhre (76), 3-3 Stian Michalsen (90).

Gult kort Vålerenga: Kristoffer Klaesson.

Vålerengas lag: Kristoffer Klaesson, Leo Cornic, Harald Martin Hauso, Abdi Ibrahim, Oskar Aron Opsahl, Aron Dønnum, Ulrik Mathisen, Felix Horn Myhre, Sakarias Opsahl (Brede Sandmoen fra 90. min.), Magnus Grødem, Sander Werni (Oliver Edvardsen fra 66.).

Toppfoto: NTB/Scanpix.