Seier og tilskuerrekord i første kamp på ny stadion!

Vålerengas toppserielag slo Kolbotn 2-0 i historiens første kamp på Vålerenga Kultur- og idrettspark.

3541 tilskuere hadde funnet veien til historiens første kamp på Vålerenga Kultur- og Idrettspark lørdag ettermiddag, og satte med det ny rekord i Toppserien. De fremmøtte fikk mye å glede seg over, og damene tok en meget fortjent seier på sin nye hjemmebane.

Full kontroll

Vålerenga tok grep i kampen fra start, og det som eventuelt var av nerver før den store anledningen, var lagt igjen i garderoben, og damene produserte den ene store sjansen etter den andre innledningsvis. Det burde stått både 1-0 og 2-0 tidlig i matchen, men den første scoringa lot vente på seg. Først to minutter før pause fikk vertene hull på byllen.

Vålerenga satte tilskuerrekord i Toppserien med 3541 besøkende lørdag ettermiddag (Foto: Anders Grydeland)

Verdoia med historisk scoring

Amerikanske Stephanie Verdoia kom til klubben før årets sesong og har vært en sentral brikke i laget fra sin offensive midtbaneposisjon. Etter 16 spilte kamper sto den hardtarbeidende midtbanespilleren fortsatt uten scoring, men den rekka ble brutt lørdag.

Med foreldrene på tribunen skøyt hun Vålerenga i ledelsen etter 43 minutter, og ble med det historisk. Det første målet på Vålerenga Kultur- og Idrettspark ble scora kl. 15:43 9. september 2017.

- Det var en perfekt anledning å score sitt første mål for klubben på, og det var en ubeskrivelig følelse å gjøre det foran alle supporterne som var her. Jeg elsker denne byen, og jeg elsker å være i denne klubben og er veldig glad for å kunne sette et merke i historien, sa en lykkelig Verdoia til VIF-TV etter kampslutt.

Amerikanerne avgjorde

Enveiskjøringa fra den første omgangen fortsatte etter pause, og nærmest direkte fra avspark satte Elise Krieghoff inn kampens andre scoring. Den amerikanske spissen sørga for 2-0, og selv om Vålerenga hadde mange sjanser til å øke ledelsen ble det med to nettkjenninger denne historiske dagen. Gjestene var aldri i nærheten av å true Vålerengas festdag, og både spillere, trenere og publikum kunne juble for de første tre poengene på vår nye leikegrind.