Roy Arne Berg ansatt som trenerutvikler

32-åringen er tilbake i Vålerenga etter et år i Fredrikstad.

Annonse:

Som en del av akademiklassifiseringen har Vålerenga ansatt Roy Arne Berg som trenerutvikler i klubben. 32-åringen kan skilte med UEFA A-lisens, og går nå inn i sitt 14 år som trener eller leder i fotballen. Etter en periode i Fredrikstad er Eidsvoll-mannen nå tilbake på Valle hvor han tidligere har vært trener.

- Jeg er veldig glad for å være tilbake i klubben igjen. Vålerenga er en toppklubb på et høyt nasjonalt utviklingsnivå med mange dyktige personer. Jeg gleder meg til å ta tak i oppgavene som venter og ser frem til å komme ordentlig i gang, sier Roy Arne Berg. 

En av hans viktigste oppgaver blir å utvikle og implementere et trenerutviklingsprogram internt for Vålerengas trenere i utviklingsavdelingen, og også eksternt ut mot våre samarbeidsklubber.

Dette er en av årets viktigste signeringer for avdelingen vår.

— Thomas Hasselgren, utviklingsleder

I tillegg til dette skal Berg legge til rette for videre utvikling av trenere og trenerteam i klubbens utviklingsavdeling, samt arbeide med klubbens utviklingsfilosofi og metodikk på treningsfeltet og på kamparenaen. 

Leder for utviklingsavdelingen, Thomas Hasselgren er opptatt av kontinuitet og dermed svært glad for å ha fått på plass signaturen til en som kjenner klubben godt fra før. 

- Dette er en av årets viktigste signeringer for avdelingen vår. Roy kommer til å jobbe tett med våre egne trenere, men også ut mot samarbeidsklubbene i Oslo. Han kommer fra en lignende stilling i Fredrikstad Fotballklubb og har lang erfaring, sier Hasselgren og legger til:

- Vi fortsetter vår filosofi med å hente tilbake trenere/ledere som har vært i klubben tidligere, og det at han kjenner Vålerenga godt fra før gjør at han raskt kan komme i gang med de arbeidsoppgavene som venter. Vi ønsker kontinuitet i avdelingen, og da er det veldig gledelig at dyktige personer som han ønsker å komme tilbake. I dette tilfelle ønsker vi også å takke FFK og Wang Fredrikstad for å være imøtekommende i prosessen rundt ansettelsen av Roy, avslutter Hasselgren. 

Vålerenga ønsker Roy Arne Berg velkommen tilbake til klubben.

Fakta

  • Navn: Roy Arne Berg

  • Fra: Eidsvoll

  • Alder: 32 år

  • Utdanning: UEFA A-lisens

  • Tidligere roller: Hovedtrener, utviklingstrener, toppspillerutvikler, sportssjef på Wang Toppidrett i Fredrikstad, utviklingssjef og scout

  • Tidligere klubber: Vålerenga, Raufoss, Follo FK, Fredrikstad FK

  • Antall sesonger i fotballen: 14

Annonse fra Obos-ligaen: