Rosenborg eller sommerkroppen?

Begge, sier fysisk trener Ole Martin Viken med et smil da vi treffer han på FitnessXpress Vål'enga under A-lagets styrketrening.


Han kom inn som ny trener i teamet før sesongen, og Ole Martin Viken er mannen som sørger for at gutta er i best mulig fysisk form når de entrer matta. 

I styrkerommet på Intility Arena kjører han sirkeltrening og individuelt tilpassa økter for alle Vålerenga-spillerne. Viken har en lang og suksessrik erfaring bak seg som fysisk trener i Tyskland  og for det norske herrelandslaget i håndball. 

Annonse:

- Jeg kommer fra håndballen og er derfor ganske fersk i fotballens verden, men begynner å få litt peiling på det nå, sier han og legger til: 

- Gutta er de samme, uavhengig om de spiller håndball for Norge eller fotball for Vålerenga. Det er en flott gjeng å jobbe med. De er veldig lojale og ønsker å prestere hele tiden, sier han. 

Fokuset både for han og gutta er at spillerne skal være best mulig forberedt til kampene i Eliteserien, og for det har de en plan hele veien. 

- Vi prøver å kjøre mye med egen kroppsvekt og fotballrelaterte øvelser, samtidig som vi beholder basisen vi ønsker. I perioden vi er inne i nå blir det ikke fullt så mye fokus på bein, men mer generell bevegelse og styrke.

På spørsmål om det er Rosenborg eller sommerkroppen 2019 som står i hodet på gutta svarer Viken kjapt: 

- Det er nok begge, men akkurat nå er det vel Rosenborg, smiler han. 

Se hele intervjuet øverst i saken. 

Hvis du vil se om gutta er i form, er første og beste anledning søndagens oppgjør mot serieleder Rosenborg. Enkelte felter på stadion begynner å bli solgt ut, og på hovedtribunen er det kun 490 billetter igjen. 

Det kommer til å bli en fest både på banen og tribunen! 

Sikre deg billetter her

Annonse fra Eliteserien: