Over 1.500 deltok på Fargerik Fotball

Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn og Vålerenga mot Rasisme arrangerte Fargerik Fotball- turnering på tirsdag for 23. året på rad.

Dagen bestod av fotballkamper på 20 ulike baner, underholdning fra scenen, storfint besøk fra ordfører og A-lagsspillere og gøyale aktiviteter.

– Fotballen samler oss alle

Turneringen ble åpnet av ordfører i Oslo, Marianne Borgen. Før hun telte ned sammen med barna som en offisiell åpning, delte hun og A-lagskaptein Adam Larsen Kwarasey noen ord med barna:

–  Det å spille på klasselag sammen og den gleden man har av å gjøre noe moro sammen, det gjør noe med samholdet i klassen, sa ordføreren fra scenen under åpningen.

Hun fortalte videre om at da hun vokste opp, i «gamledager» var det ikke noe fotball for jenter. Hun er glad for at fotballen nå er for alle.

– Jente, gutt, uansett hvor man kommer fra og hvordan bakgrunn man har. Det er det som er så fint med fotballen – den samler oss alle, sa ordføreren entusiastisk.

Larsen Kwarasey la til at fotballen er for alle – uansett hvordan du ser ut eller om du har en form for handikap. Videre fortalte han barna om viktigheten av Fair Play i fotballen, og oppfordret alle barna til å takke for kampen uansett om man er frustrert eller irritert på banen.

Fargerik Fotball 11
Bilde: t.v. Daglig leder i Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn, Lars Eirik Eggen og t.h. ordfører Marianne Borgen.

Stolt tradisjon

Fargerik Fotball ble startet av Vålerenga mot rasisme i 1996, og har vært arrangert hvert år siden. Vålerenga mot rasisme ble etablert i 1996 av klubbens junioravdeling og supportere. Supporterne til Vålerenga hadde på den tiden slitt med dårlig rykte i lengre perioder. Interne grupperinger ønsket å spre vold og rasisme. Klubben og supporterne tok et oppgjør med, og et klart standpunkt mot, vold og rasisme gjennom Fargerik Fotball. I år ble turneringen arrangert for 23. året på rad, og den er en stolt tradisjon i klubbens arbeid for et inkluderende og mangfoldig Oslo.

Turneringen har fokus på Fair Play, vennskap og gode holdninger, og lærerne får tilsendt Fair Play-materiale som de går gjennom sammen med klassen i forkant av turneringen.

Folkefullt på Vallefeltet

Fargerik Fotball drone

Det var totalt 75 klasselag og over 1.500 barn fra 5. til 7.trinn på ulike skoler i Oslo på årets turnering. Det var satt opp 20 fotballbaner på Vallefeltet, scene og aktiviteter som fotballdart, hastighetsmåler og skuddvegg. På scenen var det pauseunderholdning fra tre artister fra UKM (Ung Kultur Møtes). Det ble også delt ut fine premier til beste Fair Play-lag, beste lagnavn, beste draktsett og beste heiagjeng på hvert trinn.

Drømmekamp

Fargerik Fotball 2
Bilde: Mattias Vilhjalmsson og Fitim Azemi var blant spillerne fra A- laget som spilte Drømmekamp mot 6. trinn.

Turneringen ble avsluttet med «Drømmekamp», som er nytt av året. Det er en fotballkamp der to av barna fra hver klasse får spille en kamp mot Vålerengas A-lagsspillere. Det ble spilt en drømmekamp for hvert trinn, og barna var ivrige både fra sidelinjen og på kampene.

Daglig leder for Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn, Lars Eirik Eggen, er fornøyd med årets arrangement og gleder seg allerede til neste år.

– Det er utrolig stas å se klassene kose seg sånn på Fargerik Fotball. Dette er mangfold og fellesskap i skjønn forening. Årets nyvinning med Drømmekamp mellom elever og A-lagsspillere fra både dame- og herrelaget ble en stor suksess. Vi gleder oss allerede til neste år, strålte en stolt daglig leder etter arrangementet.

Se bilder fra den store dagen under:

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: