Moa scora to da Vålerenga vant

MARBELLA: Vålerenga var klart best i 3-1-seieren over Hebei China Fortune på Marbella fredag kveld.

Kineserne, som trenes av den tidligere Manchester City-sjefen Manuel Pellegrini, hadde med stjernene Ezequiel Lavezzi (tidligere Paris St. Germain) og Hernanes (tidligere Juventus) med fra start, men det var Vålerenga som dominerte innledningsvis.

Det tok bare 24 sekunder før Mohammed «Moa» Abdellaoue spilte fri Ghayas Zahid, men avslutningen til sistnevnte gikk like utenfor stolpen.

Vålerenga pressa høyt og kom til flere halvsjanser de neste minuttene, og fikk også uttelling etter et drøyt kvarter.

Robert Lundström fikk ballen ute på kanten, dro seg innover, finta bort en spiller før han med venstrefoten plasserte ballen i lengste hjørne. Fullt fortjent 1-0-ledelse til Vålerenga.

Mohammed Abdellaoue scora to ganger for Vålerenga i fredagens 3-1-seier (Foto: VIF Media)

Dobla ledelsen

26 minutter ut i kampen satt 2-0 fra Vålerenga, og alle tre ovennevnte spillere var involvert.

Lundström slo en pasning inn til Zahid som bommet på avslutningen, men ballen gikk i stedet rett i beina på «Moa» som enkelt doblet Vålerengas ledelse.

Bare minuttet senere fikk kineserne et noe billig straffespark da Markus Nakkim var nær en motspiller så vidt innenfor 16-meterstreken.

Hernanes satte straffesparket i mål, og 2-1 var også pauseresultatet.

Moa med sitt andre

Seks minutter ut i andre omgang sendte Jonatan Tollås Nation en fantastisk pasning fra midtbanestreken til en umarkert Moa på 18 meter. Spissen tok ned ballen og sendte den utagbart via stolperota og i mål.

Kineserne fikk mange dødballer, men de kom ikke nærmere enn en redning på streken av Lundström etter dette.

Vålerenga på sin side hadde et par store sjanser på tampen av kampen. To ganger ble Ernest Agyiri spilt gjennom alene med keeper av Ramsus Lindkvist, men begge gangene reddet Hebei China Fortunes sisteskanse avslutningene.

Vålerenga var helt klart det beste laget i første omgang, og selv om kineserne kom mer med etter hvilen, var seieren fullt fortjent.

• Hebei China Fortune - Vålerenga 1-3 (1-2)

• Marbella Football Center, Spania

• Mål: 0-1 Robert Lundström (17), 0-2 Mohammed Abdellaoue (26), 1-2 Hernanes (str. 28), 1-3 Abdellaoue (51)

Vålerengas lag (4-3-3): Marcus Sandberg – Robert Lundström, Jonatan Tollås Nation, Markus Nakkim, Ivan Näsberg (Rasmus Lindkvist fra 52. min.) – Christian Grindheim (Herman Stengel fra 78.), Magnus Lekven, Ghayas Zahid (Ernest Agyiri fra 67.)– Simen Juklerød (Henrik Kjelsrud Johansen fra 85.), Mohammed Abdellaoue, Magnus Retsius Grødem (Chiddy Ejike fra 42.).