Klare for cupfinale!

G16-laget slo Kristiansund i semifinalen og er klar for cupfinale

Vålerenga møtte nordmøringene på Intility Arena søndag kveld og vant til slutt 4-0. Dermed er de klare for cupfinalen som spilles i Telenor Arena 22. november.

Saken fortsetter under videoen av jubelscenene.

Rett i ledelsen

Det tok bare 22 sekunder før Vålerenga tok ledelsen etter et nydelig løp og en klinisk avslutning fra Andreas Stensrud. Gjestene fra Kristiansund hadde to digre målsjanser senere i omgangen, men begge headingene gikk like til side for mål. Vålerenga leda 1-0 ved hvilen.

Vålerenga startet best også i den andre omgangen, men denne gangen satt ikke avslutningene som de skulle, og dermed levde kampen i beste velgående. Morten Vang i Vålerenga-målet holdt sto en meget bra kamp og tok det gjestene kom med.

Vålerenga G16 Kristiansund G16 NM_TBSæteren
Det var en tøff affære på Intility Arena. Foto: Thomas Brekke Sæteren

Kontret i senk

Kristiansund måtte angripe og det gjorde at Vålerengas hurtige spillere etter hvert fikk mye rom å boltre seg i. Kvarteret før slutt satte Stensrud inn sitt andre fra nærmest død vinkel, 3-0 kom ved Sander Fredheim Barbosa fire minutter før slutt før Daniel Granlund Strømdahl fikk æren av å sette inn 4-0 fra straffemerket på overtid.

Vålerenga er dermed klare for sin første G16-finale siden 2012. I finalen møter de Viking som slo Sarpsborg 08 3-2 i sin semifinale.