Klaesson holdt nullen i EM

Spilte hele kampen mot Tsjekkia i G19-EM torsdag kveld.

Kampen endte 0-0 - Norges andre uavgjortkamp i mesterskapet som spilles i den armenske hovedstaden Jerevan. Som mot Irland i forrige kamp, var de norske gutta best, men klarte ikke å sikre seieren. Og som sist sto Vålerengas Kristoffer Klaesson i mål.

Kjemperedning

Klaesson vartet opp med en kjemperedning etter et drøyt kvarter spill. Tsjekkerne rullet opp på siden og ballen ble lagt over på bakre stolpe. Der sto en tsjekkisk spiller og klinket til på hel volley, men Klaesson lå i full strekk og fikk slått ballen til corner.

Fem minutter før pause kom Tsjekkia til en ny stor mulighet, men Klaesson virket å ha kontroll på skuddet fra 20 meter som gikk like over målet.

To i metallet

Norge kom til alle sjansers mor like etter. Jørgen Strand Larsen fra Sarpsborg 08 ble spilt gjennom, fintet bort alt og alle, men avslutningen gikk på innsiden av stolpen før den rullet langs streken bak tsjekkernes keeper.

Det var Norge som hadde spillet i den andre omgang, og Klaesson ble ikke satt på noen prøver. En drøy halvtime ut i omgangen var på ny Norge svært nære. Groruds Elias Kristoffersen Hagen kom til skudd, men på ny sto metallet i veien for de norske gutta i det ballen smalt i tverrliggeren.

Den siste kampen i gruppespillet går mot Frankrike på søndag klokka 19.00 og vises i sin helhet på NRK.

Toppbilde: Kristoffer Klaesson var sikker som banken mot Tsjekkia. Foto: Hakob Berberyan.