– En veldig bra prestasjon!

Ronny Deila var naturligvis en meget glad mann etter 4-1-seieren over FK Haugesund søndag kveld.

Vålerenga var effektive i Haugesund og ga seg ikke før det sto 1-4 på måltavla. Det gledet naturligvis hovedtrener Ronny Deila stort. 

Saken fortsetter under høydepunktene.


– Det var en veldig bra prestasjon. Gutta legger ned knallhardt arbeid, er kompakte, vanskelig å skape sjanser på og jobber knallhardt i alle dueller. Vi er veldig effektive og flinke i overtallsspillet vårt. Jeg er veldig stolt av gutta i dag, sa Deila til Eurosport etter kampen. 

Vålerenga leda 3-0 ved pause, og Deila forklarte hva som gjaldt i den andre omgangen.

– Jeg sa vi måtte gjøre de samme tingene. Vi forsvarte oss godt og sto sammen. Vi har mange gode starter i det siste, men har falt sammen utover i kampen.

Og oppskriften fungerte også i andreomgangen hvor laget hadde full kontroll på hjemmelaget.

I Adam Larsen Kwaraseys skadefravær, falt oppgaven som bakerste mann til Kristoffer Klaesson. Og 18-åringene legger ikke skjul på at han hadde nerver før kampen.

– Det var spesielt å spille i Eliteserien og noe helt annet enn å spille i tredjedivisjon. Her er det mer folk og mer trøkk overalt. Nervene kom først da vi ankom stadion, men ga seg da kampen startet. Jeg hadde en involvering i starten som jeg ble litt «shaky» på, men så kom de andre (involveringene, journ. anm.) utover og da var selvtilliten tilbake, sa han til Eurosport minutter etter kampen var blåst av.

Se bilder fra kampen her:

Alle bilder: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: