G13-laget på tur til Polen

Endte på fjerdeplass i en prestisjetung turnering.

Vålerengas G13-lag var på turnering i polske Gdansk for å delta i Złote Lwy Gdańskie. Det var andre året Vålerenga deltok i turneringen som samlet flere av de beste polske akademiene.

– Jeg synes det er meget god læring for våre spillere å komme ut på slike turneringer. De polske lagene er mer fysiske i spillestilen enn oss, og de er også litt bedre taktisk skolert når det gjelder forsvarsspillet. Vi har egentlig flere og bedre tekniske spillere enn de polske lagene. Men vi har en del å lære når det gjelder vinnermentalitet og det å være mer kyniske i spillestilen – spesielt når kampen vipper fram og tilbake. Jeg synes også det er bra at gutta får spille på gode gressbaner, sier utviklingsleder Thomas Hasselgren.

Saken fortsetter under bildet.

G13 i polen 13

Vålerenga tok seg videre til semifinalen som den beste toeren og der ventet vertene Lechia Gdansk. Det ble en dramatisk semifinale hvor begge lagene hadde mulighet til å avgjøre kampen. Men to minutter før slutt scoret polakkene og vant 1-0.

– Vi taper en helt jevn kamp mot slutten mot et godt Lechia-lag. Vi skaper to-tre store muligheter, men dessverre er det de som scorer. Sånn er fotballen. Gutta var litt skuffa etter kampen, men de gjorde sitt beste og fortjente et bedre resultat, fortsetter Hasselgren.

Resultat fra kampene:

Gruppespill:

Jaguar Gdańsk - Vålerenga 0-2 (mål: Brage Eie Birkeland 2).

Pogoń Szczecin - Vålerenga 3-2 (mål: Filip Torvaldsen og Didrik Voga Berg).

Górnik Zabrze - Vålerenga 0-6 (mål: Brage Eie Birkeland 4, Filip Torvaldsen og William Ramage Silvfer).

Semifinale:

Lechia Gdansk - Vålerenga 1-0.

Bronsefinale:

Zagłębie Lubin - Vålerenga 1-0.

Se bilder tatt fra turneringa i galleriet under. Samtlige bilder er hentet fra www.lechia.pl.

Annonse:

Annonse fra Obos-ligaen: