Før kamp: Fagermo starter med unge utfordrere

Fagermos startellever er klar. Kristoffer Klaesson, Sakarias Opsahl og Brede Sandmoen er blant de som starter kveldens kamp mot Andreas Alms Häcken i Atlantic Cup.

Annonse:

I dag kl. 20 sparkes Atlantic Cup i gang for Vålerenga. Vi møter svenske Häcken, og kampen spilles på Estadio Da Nora. På tirsdag møter vi Slavia Praha, og så gjenstår en finalespillskamp enten fredag eller lørdag.

Det er to grupper i Atlantic Cup, og finalespillet spilles slik at gruppevinner møter gruppevinner, nr. to møter nr. 2 osv.

Mer info om Atlantic Cup her. Våre kamper vises av Nettavisen Direktesport.

Om Vålerenga

Vi mønstrer følgende lag i dag:

13 Klaesson

33 Nouri – 2 Nakkim – 22 Näsberg – 25 Adekugbe

30 Sandmoen – 14 Abu – 20 Opsahl

9 Dønnum – 19 Michael – 28 Camara

Det betyr at vi mønstrer en rekke unge utfordrere fra start. Se særlig opp for Brede Sandmoen, tomålscorer fra Ull/Kisa-kampen! Midtstopperne Nakkim og Näsberg får også prøve seg fra start, og på topp har Peter Michael sett frisk ut i treningskampene så langt.

Det er ventet at Vålerenga gjør en rekke bytter i løpet av kampen, og det er ikke gjort noen spissing av en førsteellever ennå, så det er liten grunn for våre supportere å gjøre noen tung analyse av hvem som starter og ikke i dag. Samtidig er det god grunn til å følge nøye med på hvem av våre unge utfordrere som kan spille seg inn i Fagermos førsteellever når Eliteserien starter om tom måneder!

Les mer om Vålerenga tropp i Portugal her.

Om Häcken

Dagens motstander har fjerde, femte og sjetteplass de tre siste sesongene i Allsvenskan. De spilte kvalifisering til Europa League i 2019, der de tapte 0-3 sammenlagt.

Gøteborg-laget ledes av Andreas Alm, som har vært i klubben siden 2018. Han har tidligere trent AIK, og noen husker kanskje at han var innom Kongsvinger i sin spillerkarriere i 1998 og 1999.

Häcken har med seg følgende tropp til Atlantic Cup:

Christoffer Källqvist, Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Alexander Nadj, Johan Hammar, Joona Toivio, Godswill Ekpolo, Oskar Sverrisson, Rasmus Lindgren, Tobias Carlsson, Aiham Ousou, Adam Andersson, Alexander Faltsetas, Ahmed Yasin, Erik Friberg, Viktor Lundberg, Leo Bengtsson, Kevin Yakob, Daleho Irandust, Ali Youssef, Patrik Wålemark, Adnan Maric, Gustaf Nilsson, Jasse Touminen, Imam Jagne (junior), Jakob Hedenquist (junior).

Annonse fra Obos-ligaen: