Folkefest på Bøler!

Over 90 barn hadde møtt opp da Vålerenga var på klubbesøk på Bøler.

Annonse:

Som en del av vårt nye prosjekt «Engaland: Sammen er vi Oslos Stolthet!», skal Vålerenga reise på en rekke klubbesøk i høst. I forkant av hjemmekampene våre retter vi fokuset mot ett spesifikt område i eller rundt Oslo, og nå var turen kommet til Østensjø og Bøler, etter at Oslo Sør og KFUM var første klubb ut tidligere denne måneden.

Les mer om Engaland her!

Vålerenga-spillerne ble mottatt som stjerner av over hundre barn i alderen 10-12 år, da de ankom Haraløkka treningsbane på Bøler tirsdag ettermiddag. 

– Vi kom til ferdig dekka bord hos en utrolig organisert klubb med dyktige trenere over hele linja. Det var en rød tråd i alle treningsøvelsene, og det er liten tvil om at barna blir godt tatt vare på i Bøler. Hele samarbeidet den siste uka har vært utrolig bra, og jeg blir ikke overraska om noen av spillerne vi så her i dag en gang vil spille i Eliteserien, sier salgssjef for privatmarked i Vålerenga Fotball Elite, Morten Nydal.

Se barna stråle med Vålerenga i videoen under: 


«90 for 90»

Klubbesøket kaller vi «90 for 90», og her stiller Vålerenga opp med en rekke A-lagsspillere og trenere, og har en morsom og annerledes treningsøkt med 90 barn i 90 minutter – sammen med trenere fra klubben vi besøker. 

– Barna har gleda seg til dette helt siden det ble klart at Vålerenga skulle komme på besøk. Det betyr enormt mye for spillerne våre å få besøk av stjernespillere som man bare har sett på TV tidligere. Nesten alle her på Bøler holder med Vålerenga, noe man kan se ved alle flaggene folk har på balkongen sin på kampdager. Denne dagen kommer spillerne til å huske resten av livet, sier sportslig leder i Bøler Fotball, Marius Sigolsen.

Vålerenga reiste til Bøler med Adam Larsen Kwarasay, Ivan Näsberg, Abdisalam Ibrahim, Chidera Ejuke, Christian Borcgrevink, Henrik Kjelsrud Johansen, Enar Jääger, Magnus Lekven, Fitim Azemi, Samuel Fridjonsson, samt assistenttrener Amund Skiri og analysesjef/speider Igor Aase.

– Det var utrolig moro at så mange av nøkkelspillerne fra Brann-kampen var med på besøket. Fra å senke Brann var de nå plutselig hos oss for å trene spillerne våre i pasningsteknikk, finter og avslutninger. Alle var superengasjerte og bød virkelig på seg selv. Det var mange hos oss som lærte mye denne dagen, sier Sigolsen.

Knuste Vålerenga på banen

Etter treningsøkta var det tid for «Drømmekampen» hvor samtlige av de 90 barna spilte mot Vålerengas spillere. Selv om Vålerenga-spillerne var over dobbelt så store som motstanderne, spilte Bøler smart og langs bakken. Vålerenga gjorde en rekke overraskende endringer på formasjonen fra Brann-kampen, og gikk ut i en 2-1-7-formasjon med Adam Larsen Kwarasay som spiss og Chidera Ejuke som keeper. 

– Det er viktig å bruke disse treningskampene til å prøve nye ting, sa assistenttrener Amund Skiri før kampen. 

Etter bare et par minutter lå Vålerenga under 2-0.

– Vi bomma på den taktikken, konkluderte Skiri. 

Kampen endte til slutt med 3-1-seier til Bøler, etter at Vålerenga fikk sitt trøstemål gjennom lynvingen (!) Enar Jääger på overtid.

Engaland – sammen for Oslo-fotballen

Engaland er et bidrag til å styrke samarbeidet og fellesskapet i Oslo-fotballen. I tillegg til «90 for 90» skal Vålerenga invitere til samarbeid på flere områder – på klubben vi besøker sine premisser. Det kan være sportslige, administrative eller markedsmessige seminarer eller workshops, eller annet klubben vi besøker ønsker å samarbeide om.

Publikum kommer i tillegg til å få se profilintervjuer av spillere, trenere og barn som har en tilknytning til det geografiske området Vålerenga har fokus på. 

Blant andre Engaland-aktiviteter skal et barnelag bli invitert til å spille Obs Bygg Minicup før eliteseriekampen i Fanzone på kampdag, og det kommer flere aktiviteter til etter hvert.

Se bildegalleri fra klubbesøket under:

Annonse fra Eliteserien: