Finne sikra ett poeng på Aspmyra

Vertene tok ledelsen, men Bård Finne sørga for 1-1 i årets siste bortekamp.

Sesongens siste bortekamp gikk av stabelen på Aspmyra stadion søndag kveld.

Mye sto på spill for vertene fra Bodø, som fortsatt ikke er sikra plass i Eliteserien 2019. Hjemmelaget kom riktig nok best igang på eget kunstgress, men Vålerenga ville det annerledes.

Broderte seg igjennom forsvaret

13 minutter var spilt da Bodø/Glimt tok ledelsen. Ulrik Saltnes fant Philip Zinckernagel mellom tre Vålerenga-spillere, og sistnevnte gjorde ingen feil alene med Adam Larsen Kwarasey.

Vålerenga spilte seg opp utover omgangen, og var det førende laget de første 45 minuttene. Bård Finne testa skuddfoten ved flere anledninger, og var kun centimetre unna å utligne på frispark etter 18 minutter. Dessverre gikk forsøket like utenfor stolpen.

Lekkert av Finne

Chidera Ejuke prøvde seg på et skudd fra distanse etter 24 minutters spill, men også hans avslutning gikk på feil side av stolpen. Da gikk det bedre når han var tilrettelegger fem minutter før pause.

Nigerianeren slo et presist innlegg til Bård Finne på bakre stolpe, og på direkten banka kveldens spiss ballen via et Bodø-bein opp i nettaket til 1-1.

Se scoringa her:

- Jeg syns vi har vært gode. Vi har skapt en del farligheter og hatt mye ball, nå må vi bare fortsette i den andre omgangen, sa Ronny Deila til Eurosport etter pausen.

Kwarasey med flere gode redninger

Felipe Carvalho erstatta en småskadd Jonatan Tollås Nation i den andre omgangen, men det skal ikke være snakk om noe alvorlig.

Et smådesperat hjemmelag jakta scoring, men ble kontant stoppa av Vålerengas sisteskanse. Adam Larsen Kwarasey hadde flere avgjørende redninger etter pause, og sørga for at det sto 1-1 da dommer
Tore Olsen Hagelund blåste av oppgjøret.

Begge lag hadde muligheter til å avgjøre kampen, men det siste lille foran mål mangla. Vålerenga reiser dermed tilbake til hovedstaden med ett poeng.

Nå venter en landslagspause før Ranheim kommer til Intility Arena i årets siste kamp. Den spilles lørdag 24. november kl. 18.00.

Vår generalpartner, DNB spanderer billetten til alle deltakere fra årets Engaland-besøk, samt alle barnelag i Oslo. Dette kan du lese mer om her

Bodø/Glimt - Vålerenga 1-1