Finne-dobbel i årets siste kamp!

Vålerenga rundspilte Ranheim i 90 minutter og tok 6. plassen i 2018!

Det var kjølig på Intility Arena lørdag kveld, men Vålerenga tok kommandoen fra start i årets siste kamp, og rulla opp det ene lekre angrepet etter det andre de første 20 minuttene. Ranheim ble løpende mye i mellom ballsikre Vålerenga-spillere og fikk sjeldent låne ballen.

Viktig inngripen

Tross mye pen opprulling på kant, innlegg i boks og et brasseforsøk fra Finne lot målene vente på seg for Vålerengas del, og gjestene spilte seg mer og mer inn i kampen siste halvdel av 1. omgang.

Kampens første store sjanse var det trønderne som sto for, men Adam Larsen Kwarasey var på plass med en strålende redning på skuddet fra bortelagets kaptein, Mats Reginiussen.

Store Vålerenga-sjanser

Vålerengas første store sjanse var det Bård Finne som sto for. En strålende crosser fra Mohammed Abu fant Sam Adekugbe på kant, som fikk lagt inn til Finne. Avslutninga fra elleve meter hadde god retning, men gjestenes sisteskanse redda forsøket fra bergenseren.

Chidera Ejuke var et konstant uromoment på kanten i lørdagens eliteserieoppgjør på Intility Arena (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)

Minuttet etter satte Ivan Näsberg fart fremover etter å ha brutt et Ranheim-angrep. Midtstopperen spilte Finne på kant, som igjen fant Chidera Ejuke inne foran mål. Dessverre gikk avslutninga til nigerianeren like utenfor stolpen.

Vålerenga skapte en hel haug med sjanser de første 45 minuttene, men evna ikke å få ballen mellom stengene. Den ene sjansen gjestene hadde tok Adam Larsen Kwarasey seg av, og det sto derfor målløst til pause.

Fant åpningen

Deilas menn fortsatte i samme spor etter hvilen. De rulla opp angrep etter angrep, og etter 50 minutter satt den endelig. Bård Finne fikk ballen av Lekven rundt 16-meteren, dro seg innover og fyrte av langs bakken inn i motsatt hjørne.

Alle gutta løp for å feire med kaptein Daniel Fredheim Holm og fikk nok mye energi av det, for kun to minutter senere dobla jaggu Finne ledelsen for Oslos stolthet.

Abdisalam Ibrahim stjal ballen fra midtstopper Ivar Furu, finta keeper og la ballen uselvisk på tvers til Finne. Han fikk en veldig enkel jobb med å sette inn sitt andre for kvelden og sesongens tiende.

Bård Finne og Abdisalam Ibrahim feirer 2-0-målet (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)

Full kontroll

Ranheim hadde veldig lite å komme med denne lørdagskvelden, og det var mye takket være et solid forsvarsspill. Gutta løp overalt hele matchen, gjorde det vanskelig for gjestene, og leverte i tillegg mye bra med ballen i laget. Laget fra fjæra i Trondheim reduserte riktignok til 2-1 på overtid med et lekkert frispark, men Vålerenga holdt unna helt inn.

Bård Finne ble den store helten med sine to scoringer, men det var en annen mann som fikk all oppmerksomheten etter kamp. Naturligvis!

Tårevåt avskjed

Daniel Fredheim Holm fikk de siste minuttene på tampen av kampen, og fikk den avskjeden han fortjener. En hel stadion sto igjen å hylla vår kjære nummer 7, som har valgt å gi seg på øverste nivå etter årets sesong.

TUSEN TAKK FOR I ÅR!

6. plassen er vår! Vålerenga ønsker å takke alle supportere, frivillige, partnere og andre med støtten i 2018. Vi gleder oss allerede til neste år!

Vålerenga - Ranheim TF 2-1 (0-0)