Finne-dobbel da Vålerenga slo Sandefjord

Oslos stolthet var best over hele linja i lørdagens 4-0-seier. Se høydepunktene her.

Bærum Sportsklubb var verter da Vålerenga og Sandefjord Fotball målte krefter lørdag formiddag.

I solskinnet på Sandvika stadion var det Vålerenga som bød opp til dans i den første omgangen.

En knusktørr kunstgressbane gjorde sitt til at spillerne måtte bruke de første minuttene til å bli vant til underlaget. Og når de ble det gikk det fort fremover.

Vålerenga hadde mest ball og var tro mot kampplanen. Inn i midten, doble på kant og innlegg foran mål.

Vålerenga i føringen

Og er man tro mot taktikken kommer belønningen også. Det sørga Ghayas Zahid for.

En lang krosser fra Christian Grindheim fant Robert Lundström høyt i banen. Svensken tok med seg ballen og slo 45 grader ut til Zahid, som hadde tatt plass rundt Sandefjords sekstenmeter.

Med venstrefoten curla Vålerengas nummer 10 ballen elegant i lengste hjørne, utagbart for Ingvar Jónsson bakerst hos Sandefjord.

Lundström-raid

En halvtime ut i oppgjøret dobla Bård Finne ledelsen for Vålerenga. Det etter et fantastisk raid av Robert Lundström.

Høyrebacken fossa fremover, spilte vegg med Daniel Fredheim Holm før han slo ballen langs bakken til Bård Finne alene på bakre stolpe.

Nykommeren fra Heidenheim fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål og 2-0 var et faktum.

Sandefjord hadde lite å stille opp med, og de få gangene de var inne i Vålerengas sekstenmeter endte ballen opp i hendene til Marcus Sandberg eller ut over dødlinja.

Bård Finne scora to mot Sandefjord og var svært aktiv på sin venstreside (Foto: VIF Media)

Flere mål ble det ikke før pause, og lagene gikk i garderoben til en fullt fortjent 2-0-ledelse til Vålerenga.

Straffebom

Lars Bohinens menn fikk låne ballen litt mer etter hvilen, men det var Vålerenga som fikk andre omgangs første og største sjanse.

Mohammed Abdellaou løp opp en ball inne i hvittrøyenes sekstenmeter og ble felt av keeper. Dommer Svein-Erik Edvardsen pekte på straffemerket, men keeper Jónsson redda forsøket fra Daniel Fredheim Holm.

Finne-dobbel

Det gjorde han derimot ikke fire minutter senere. Bård Finne ble spilt fri på venstresida og gikk rett på mål. En liten dragning inn i banen og pang i kassa var det som skulle til.

Med venstrekantens andre scoring for kvelden leda Vålerenga 3-0 etter drøye timen spilt.

Ronny Deila gjorde flere bytter utover kampen og lot de snaut 150 tilskuerne fra Oslo stifte bekjentskap med nykommer Chidera Ejuke.

Også Henrik Kjelsrud Johansen fikk det siste kvarteret, og spissen satte inn kampens fjerde og siste scoring minuttet før slutt. Lekkert assistert av tomålsscorer Finne.