- Fantastisk at Vålerenga tar dette ansvaret

Thomas Brock Brantsæter er én av åtte utvalgte trenere til årets utviklingskurs, og den ambisiøse treneren er imponert over det ansvaret Vålerenga har tatt for breddeklubbene i Oslo.

Annonse:

Tirsdag formiddag var åtte trenere fra klubber rundt i Oslo samlet på Intility Arena for å fullføre del tre av trenerutviklingprogrammet Vålerenga har iverksatt. 

Roy Arne Berg leder kurset som består av ulike moduler trenerne skal igjennom, og denne uka var det fagtema 3, analyse som sto på menyen. 

Teori og praksis

Samtlige trenere var tilstede på tribunen under søndagens Eliteseriekamp mellom Vålerenga og Odd, og i forkant av oppgjøret hadde assistenttrener Haakon Lunov fortalt om inngangen til kampen og hvilke budskap teamet hadde kommunisert til spillerne. 

Saken fortsetter under bildet. 

Haakon Lunov går igjennom kampplanen før Vålerengas eliteseriekamp mot Odd (Foto: Roy Arne Berg)
Haakon Lunov går igjennom kampplanen før Vålerengas eliteseriekamp mot Odd (Foto: Roy Arne Berg)

I etterkant av oppgjøret skulle kursmedlemmene diskutere om Deila & co hadde truffet med kampplanen, og hva de eventuelt ville gjort hvis de var trenere for Vålerenga.  

- Det er fantastisk at Vålerenga tar seg tid og penger til å utvikle trenere i de lokale samarbeidsklubbene. Det er viktig at den kompetansen som de sitter på her ikke bare forblir her, men at den kommer ut. Det tror jeg vil gagne Vålerenga på sikt, ved at de kan rekruttere bedre spillere på et tidspunkt, sier Thomas Brock Brantsæter og legger til: 

- Jeg tror dette er måten vi i norsk fotball må tenke på. Vi er såpass små at de mest kompetente miljøene må dele for at vi som fotballnasjon skal være i nærheten av å konkurrere med andre land, sier han. 

Mitt lag i trening

Trenerutviklingsprogrammet pågår over flere måneder, og trenerne skal igjennom hele elleve moduler. Brantsæter er svært fornøyd med å få et innblikk i hverdagen til Vålerengas trenere, og gleder seg til de videre kursene. 

- Det som skal skje fremover er kanskje det som er mest spennende av alt. Vi er delt inn i grupper på fire, og skal reise ut til hverandre og gi tilbakemeldinger på øktene som blir holdt. Som trener får man da utfordra seg selv, både på det å prestere når man blir evaluert, men også å ta til seg de tilbakemeldingene man får, sier Brantsæter. 

Neste fagtema for trenerne er Mitt lag i trening, før de skal igjennom både fysisk trening med Jørgen Ingebrigtsen og mental trening med Mette Rosseland. 

Kurset avsluttes med trenerpraksis i Vålerengas utviklingsgrupper (12-15 år), en studietur til en skandinavisk toppklubb og en eksamen med presentasjon av egen trenerfilosofi. 

Annonse fra Obos-ligaen: