" "

ETUP 2019: Mental trening på programmet

Denne uka fikk deltakerne på årets ETUP lære hvordan mental trening kan implementeres i spillernes hverdag.

Vålerengas eksterne trenerutviklingsprogram er godt i gang, og mandag 11. mars fikk deltagerne en presentasjon fra Enrique Paez om mental trening og hvordan dette kan implementeres i spillernes utviklingsløp.

Deltagerne fikk presentert følgende fra Vålerengas «Personal and cognetiv development program»:

  • Kognitive ferdigheter: Hva setter vi fokus på og hvordan kan man jobbe med spillerne gjennom treningsuka?

  • Personlig utviklingsprogram: Hva setter vi fokus på i hvilke alder, hvordan jobber vi med det og hvorfor er det viktig?

Åskollen sin nyansatte A-lagstrener, Shahroz Raja satt igjen med følgende inntrykk etter samlingen. 

Annonse:

- Jeg synes det var veldig interessant. Det var flere ting jeg kjente igjen, men som jeg ikke nødvendigvis har koblet inn under kategorien mental trening. Det var veldig nyttig å se hvordan man kan implementere dette både på feltet gjennom øvelser, samt sette fokus på kognitive ferdigheter, sier hn og legger til: 

- Presentasjonen var veldig strukturert og fin, og det ble lagt frem gode eksempler. Jeg tar med meg mye ny kunnskap fra denne samlingene.  

Foredragsholder og mental trener i Vålerenga, Enrique Paez var godt fornøyd med responsen og tror deltakerne vil få mye igjen for ETUP-samlingene. 

- Jeg fikk et godt inntrykk av gruppen. De jobbet bra, virket oppriktig interessert i å lære nye ting, og deltok i diskusjoner hele veien. Jeg håper at de klarer å implementere de verktøyene vi presenterte inn i sin egen treningshverdag, sier han og legger til:

- Det er viktig at flere klubber får mental trening som en større og mer sentral del av sitt utviklingsarbeid i fremtiden, avslutter Paez. 

Neste samling for ETUP-gruppen er 01. april. Da kommer klubbens hovedtrener, Ronny Deila for å snakke om kulturbygging og ledelse i klubb. 

Annonse fra Eliteserien: