En dårlig og en god omgang mot Rubin Kazan

Vålerenga tapte 0-3 mot det russiske storlaget.

Vålerenga fikk det tøft i møtet med fysisk robuste russere i søndagens treningskamp på Marbella. Allerede etter seks minutter sto det 1-0 til Rubin Kazan, da Ivelin Popov svingte et frispark i krysset fra 18 meter.

Minuttet etter var de nære ved å doble ledelsen, men Vålerenga ble redda av stolpen. Deilas menn sleit med å komme opp i presset i den første omgangen, og ble løpende mye en og en.

0-2 kom på en corner etter 23 minutter, og da Amin Nouri, som måtte spille midtstopper i fraværet til Carvalho og Tollås Nation, måtte ut med skade etter halvtimen, ble det nok en gang mye rokkeringer på laget.

Det til tross, 0-2 sto seg til pause, og det var et mye mer samla Vålerenga-lag som kom ut til den andre omgangen. Et godt kollektivt press sørga for flere gunstige brudd, og det var nære på at Aron Dønnum fikk satt inn en redusering halvveis ut i omgangen. Dessverre gikk forsøket til side for mål.

Vålerenga hadde det spillemessige overtaket etter hvilen, men skapte ikke all verden foran mål, og da Rifat Zhemaletdinov fikk sjansen på en kontring sto det plutselig 0-3.

Vålerenga hadde flere gode muligheter til å pynte på resultatet, men både Bård Finnes forsøk fra straffemerket og Christian Borchgrevinks suser fra kanten av sekstenmeteren ble mesterlig stoppa av Soslan Dzhanaev bakerst hos Rubin Kazan. Da Peter Michaels forsøk alene med russernes sisteskanse i tillegg gikk til side for mål, endte det med nok et 0-3-tap for Vålerengas del på Marbella.

Vålerenga - Rubin Kazan 0-3 (0-2)
La Quinta Marbella, søndag 18. februar kl. 16.00

Vålerengas lag: Kwarasey - Borchgrevink, Nouri (Agyiri 30'), Näsberg, Juklerød - Retsius Grødem (Berntsen 60'), Fredheim Holm, Ibrahim - Dønnum (Michael 75') Johnson (Azemi 60'), Finne.

ENGA Live var til stede på La Quinta og sendte direkte på Facebook etter kampen. Hvis du vil høre Daniel Fredheim Holm, Igor Aase og Ronny Deila oppsummere kampen, kan du se hele sendinga i reprise i vinduet over.

Det gjenstår en kamp i Spania før laget setter seg på flyet tilbake til hovedstaden. Den spilles torsdag kl. 16.00 mot Molde og kan som vanlig sees på Nettavisen +.