Dønnum overtidshelt mot Odd

Innbytter Aron Dønnum sørga for sesongens tredje hjemmeseier da han satte inn 1-0 i kampens siste spilleminutt.

Annonse:

Sommeren hadde meldt sin ankomst i hovedstaden da Vålerenga og Odd avslutta den 5. serierunden i Eliteserien mandag kveld, og bortsett fra en skummel Odd-sjanse i åpningsminuttet var det Vålerenga som hadde regien på eget gress.

Etter 17 minutter trodde hele stadion at det sto 1-0 til hjemmelaget da Matthias Vilhjalmsson heada inn et utsøkt frispark fra Bård Finne. men dessverre var spissen et par centimetre på feil side av Odds forsvarslinje og målet ble korrekt annulert for offside.

Ejuke tilbake i tierrollen

Vålerenga har tidvis spilt fantastisk angrepsfotball på Intility Arena i 2019, og viste lovende takter også i den første halvtimen mot gjestene fra Skien.

Etter å ha vikariert på kanten mot Brann var Chidera Ejuke tilbake i tierrollen mot Odd, og nigerianeren fikk mye tid og rom sentralt i banen. Nigerianeren prøvde seg på en avslutning etter 25 minutter, men forsøket gikk like til side for Sondre Rossback i Odd-buret.

Saken fortsetter under bildet.

Odd måtte ty til ulovlige midler for å stoppe Chidera Ejuke i mandagens oppgjør på Intility Areana (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)
Odd måtte ty til ulovlige midler for å stoppe Chidera Ejuke i mandagens oppgjør på Intility Areana (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

Vålerenga fortsatte å brordere seg igjennom Odd-forsvaret sentralt i banen og kom til flere gode muligheter. Bård Finne prøvde seg på en avslutning med venstre etter strålende angrepsspill, men også hans skuddforsøk gikk på feil side av stolpen.

Vålerenga var det førende laget de første 45 minuttene, men det sto 0-0 da dommer Sigurd Smehus Kringstad blåste av til pause.

Sjansefattig andreomgang

Det starta litt forsiktig etter hvilen, men da Ivan Näsberg testa skuddfoten etter en snau time gikk det et gisp gjennom Intility-publikummet. Avslutninga fra venstrebacken gikk dessverre på feil side av tverrliggeren, og det tok stadig lengre tid mellom høydepunktene etter pause. 

DØØØØNNUM!

Gjestene lå veldig kompakt og forsvarte seg godt i egen boks, og hindra Vålerengas angrepsspillere i langt større grad enn tilfellet var de første 45. Det var dog helt til innbytter Aron Dønnum dukka opp på bakre stolpe etter en corner.

Unggutten satte inn sitt første eliteseriemål etter 92.50 og sørga for vill jubel på Intility Arena.

Fotballens festdag

Neste gang Vålerenga spiller hjemme er det Strømsgodset som gjester hovedstaden. Vi inviterer til ordentlig fotballfest på Intility Arena 16. mai og avspark er klokka 20.00. Før den tid er det Faaberg i cupens første runde og bortekamp mot Viking som venter for de kongeblå.

Kampfakta

Vålerenga - Odd 1-0
Mandag 29. april kl. 19.00, Intility Arena
6766 solgte billetter

Vålerengas lag: Kwarasey (K) - Juarez, Lædre Bjørdal, Tollås Nation, Näsberg - Abu, Lekven - Shala (Azemi 60'), Ejuke, Finne (Dønnum 71') - Vilhjalmsson (Vega 77')

Vålerengas målscorer: Aron Dønnum (90+)

Gult kort: Herolind Shala

Odds lag: Rossbach - Ruud, Semb, Hagen, Risa - Hoff, Oldrup Jensen, Samuelsen - Rashani, Børven, Svendsen.

Annonse fra Obos-ligaen: