Cupfinaledrømmen knust

Sarpsborg 08 vant nok en gang på Vålerenga Kultur- og idrettspark.

Det var en sjansefattig og spent åpning på semifinalen mellom Vålerenga og Sarpsborg 08 onsdag kveld, men etter tyve minutter fikk de 8302 fremmøtte på stadion se hjemmelaget og kampens første store mulighet.

Daniel Berntsen kombinerte lekkert med Robert Lundström på høyresida, og svensken la flatt inn foran mål. Der hadde Henrik Kjelsrud Johansen løpt seg fri i boksen, men Anders Kristiansen i gjestenes bur redda forsøket fra snaut ti meter.

Diatta gjorde som i åpningskampen

Og der Vålerenga bomma, scora dessverre Sarpsborg 08 kun minutter senere. Gjestene satte oppgjørets første i åpningskampen for ti dager siden, og samme mann gjorde det også i semifinalen.

Sarpsborg 08 spilte seg enkelt gjennom på vår venstreside, og chippen fra Patrick Mortensen på bakre stolpe kunne Krepin Diatta enkelt løpe i mål fra kloss hold til 1-0-ledelse for S08.

Skuddvillig islending

Vålerenga havna bakpå nok en gang, men spilte seg bedre utover omgangen og kom til noen halvsjanser både inni og utenfor Sarpsborgs 16-meter.

Samuel Kari Fridjonsson har stått igjen på treningsfeltet hver dag og terpa avslutninger den siste uka, og unggutten viste seg frem ved et par anledninger før pause. Skudda fra drøyt 20 meter gikk riktignok over målet til Anders Kristiansen, men de kom da i hvert fall.

Diatta var et konstant uromoment for Vålerengas bakre firer og førsteomgangs eneste målscorer. Unggutten fra Senegal sørga for at gjestene tok med seg 1-0-ledelse til pause.

- Vi kom mer inn i det på slutten, men vi må tørre mer med kula og få mer trøkk på dem, sa Ronny Deila på vei inn til andreomgang.

Ole Jørgen Halvorsen (til høyre) satte inn gjestenes andre scoring onsdag kveld (Foto: Digitalsport)

Deja vu

Dessverre var det mer Sarpsborg i andreomgang. Hovedtreneren måtte se nok en ball gå i nettet bak Adam Larsen Kwarasey, og semifinalen begynte å ligne mer og mer på åpningskampen.

Tidligere Vålerenga-spiller Joachim Thomassen fant Ole Jørgen Halvorsen med et godt innlegg på bakre stolpe, og med venstrefoten curla angrepsspilleren ballen inn i det lengste hjørnet etter 58 minutter.

Azemi nære på

Fitim Azemi debuterte borte mot Rosenborg på søndag, og i semifinalen fikk spissen de siste 25 minuttene og var nære på å redusere i sin første A-lagskamp på eget gress.

Vålerenga spilte seg lekkert opp til gjestenes 16-meter, og på hælflikken fra Grindheim skøyt Fitim Azemi via et Sarpsborg-bein og like til side for mål.

0-3

I stedet for 1-2 og spenning i kampen, punkterte Halvorsen oppgjøret fra straffemerket minuttet før slutt. Tomålsscoreren sendte Larsen Kwarasey feil vei og satte inn Sarpsborg 08s tredje scoring for kvelden.

Enorm støtte fra tribunen

Tross 0-3 i bagasjen fortsatte supporterne på tribunen å synge laget frem gjennom samfulle 90 minutter. Dessverre fant ikke Vålerenga veien til nettmaskene onsdag kveld, og cupfinaledrømmen brast på hjemmebane.

MEN: Heldigvis er det tett mellom kampene, og allerede søndag kveld klokka 20.00 får gutta muligheten til å revansjere seg når Brann kommer på besøk til hovedstaden.

Vålerenga - Sarpsborg 08 0-3 (0-1)