Vålerenga tapte i Drammen

Strømsgodset vant 2-0 etter to tidlige scoringer i førsteomgang.

Mandag kveld inviterte Strømsgodset til sesongens første høstkamp på et flombelyst Marienlyst Stadion.

Vålerenga, med blant andre debutant Adam Larsen Kwarasey i mål og Aron Dønnum på kant fra start, gikk aggressivt ut, men fikk en verst tenkelig åpning da Marcus Pedersen stanga inn 1-0 etter fire minutter.

Spissen kom seg foran Jonatan Tollås Nation på innlegget fra Lars Christopher Vilsvik, og stussen i bakken gjorde at Larsen Kwarasey ikke fikk avverga skikkelig og dytta ballen videre inn i nettmaskene.

Fra vondt til verre

Vålerenga kom seg mer inn i kampen og hadde tilløp til muligheter inne i Godsets 16-meter, men skuddforsøkene fra distanse gikk rett i klypene på Espen Bugge Pettersen.

Det gjorde ikke skuddet fra Bassel Jradi etter 22 minutter. Angriperen tok ned et innlegg fra Jacob Glesnes med høyrefoten, lempa den over på venstre og fyrte av et skudd rett i krysset. 2-0 til et effektivt Strømsgodset.

Store sjanser begge veier

Aron Dønnum debuterte mot Kristiansund i vårsesongens siste kamp, og på Marienlyst var Eidsvoll-gutten aktiv fra sin høyrekantposisjon innledningsvis.

Like etter hjemmelagets 2-0-scoring sendte han Bård Finne alene igjennom, men Bugge Petteresen kom ut og redda forsøket fra Vålerengas nummer 11.

Etter en stor Godset-mulighet, der Tokmac Nguyen kom alene med Larsen Kwarasey som fikk avverga, ble Daniel Berntsen spilt fri på høyresiden og sendte avgårde et prosjektil i tverrliggeren. Dessverre for han og Vålerenga gikk den videre ut og ikke inn i nettet.

Strømsgodset var dessverre skarpest og best i det meste før pause, og 2-0-ledelsen halvveis var fortjent.

Hektisk i åpningsminuttene

Begge lag kom offensivt ut av startblokkene etter hvilen, og før det var gått ti minutter hadde begge lag hatt flere store muligheter hver.

Først kom Bård Finne og Enar Jääger til hver sin avslutning, før Larsen Kwarasey hadde tre feberedninger på rappen. Vålerenga-forsvaret sleit med kjappe Godset-angripere, og måtte reddes av sisteskansen ved flere anledninger.

Enorme sjanser

Hjemmelaget var nærmere 3-0 enn Vålerenga var utligning, og da mulighetene for kontringer bød seg for Skulleruds menn gikk de all in og skapte store sjanser foran målet til Larsen Kwarasey.

Deila gjorde tre bytter i frontrekka i håp om å redusere, men når heller ikke Ghayas Zahid satt ballen i nettet på tilnærma åpent mål ble det tøft på bortebane.

Det var smått utrolig at oppgjøret i Drammen kun hadde to scoringer etter antall store sjanser å dømme, men dessverre for Vålerenga ble det tap i høstsesongens første kamp.

Se bilder i galleriet under (saken fortsetter under bildene)

Cupen neste for Vålerenga

Gutta må riste av seg skuffelsen raskt, for allerede førstkommende torsdag venter Elverum i cupens fjerde runde. Oppgjøret spilles på Ullevaal Stadion kl. 18.30, og billettinformsjon finner du her