Vålerenga takker Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal og Vålerenga har blitt enige om å avslutte samarbeidet. Vi i Vålerenga takker Kjetil for alt han har gjort for klubben.

Annonse:

Kjetil ble ansatt som hovedtrener i januar 2013. Nå er Kjetil og klubben enige om å avslutte samarbeidet.

Treneren Kjetil Rekdal har ledet Vålerenga i ti sesonger fordelt på periodene 2001-2006 og 2013-2016, og spilleren fikk 116 kamper og scoret 21 mål i perioden 2000-2004.

- Kjetil har vært en bauta i norsk fotball i mange år – både som spiller, ekspert og trener. I 2016 var han selv en av initiativtagerne til å hente Ronny som ny trener, og sammen sikret de fornyet kontrakt i Eliteserien slik at vi kan åpne nytt stadion på øverste nivå i Norsk fotball, sier daglig leder Erik Espeseth.

Kjetil Rekdal er for meg en hedersmann, som basert på det han har gitt til klubben, for alltid vil være spesielt velkommen på Vålerenga-kamp.

— Tor Olav Trøim
Når samarbeidet nå avsluttes betyr det at planene som ble lagt i høst er endret.

- Som vi tidligere har gått ut med var planen at Kjetil skulle fortsette i klubben i en ny rolle som sportssjef – men partene har i fellesskap kommet frem til at dette likevel ikke er det beste, sier Espeseth.

Hovedeier Tor Olav Trøim er takknemlig for innsatsen Rekdal har lagt ned over to lange perioder i klubben.

- Jeg vil få takke Kjetil for alt han har gjort for Vålerenga. Han er treneren som over de siste 25 år har skapt de beste sportslige resultatene for klubben. Det taler for seg. Han har gjort dette selv om de økonomiske rammebetingelsene og det administrative apparatet rundt klubben ikke alltid har vært slik som en fotballtrener kunne ønske seg. Kjetil har tilpasset seg virkeligheten og han har vist en nøkternhet og en profesjonalisme som jeg som investor har hatt svært stor respekt for, sier Trøim, og legger til:

- Han har stått fjellstøtt gjennom mer enn en storm, og har også gjennom den avslutningen av arbeidsforholdet som nå er gjennomført hele tiden satt klubbens interesser før sine egne. Kjetil Rekdal er for meg en hedersmann, som basert på det han har gitt til klubben, for alltid vil være spesielt velkommen på Vålerenga-kamp.

Styreleder Thomas Baardseng i Vålerenga Fotball Elite samstemmer med hovedeieren.

- Kjetil Rekdal tok på seg hovedtreneransvaret i en krevende periode for klubben, en omfattende oppgave han fra første til siste stund har tatt med det største alvor. Dette gjelder ikke minst de siste månedene med overleveringen av hovedtreneransvaret til Ronny Deila. På vegne av Vålerenga Fotball Elite takker jeg Kjetil for innsatsen og samarbeidet, sier Baardseng.

Vålerenga og Kjetil skilles med dette som gode venner. Vi lar Kjetil få æren av å få det siste ordet.

- Vil til slutt bare takke for min tid i klubben i mitt hjerte og ønske alle involverte hjertelig lykke til med 2017 sesongen. Vi sees på kamp!

Hele Kjetil Rekdals takk til alle Vålerenga-venner kan du lese her. 

Annonse fra Obos-ligaen: