Vålerenga-kollaps på Nadderud

Christian Grindheim scora to ganger før pause, men det hjalp lite da Stabæk satte fire i den andre omgangen.

I flomlyset på Nadderud inviterte Stabæk til høstkamp lørdag kveld, og etter en forholdsvis rolig innledning på oppgjøret tok det fullstendig fyr i teltet etter 35 minutter.

Sjansebonanza

Først klinte Vålerenga til med en feit dobbelsjanse, men vertenes sisteskanse John Alvbåge stilte opp med en imponerende beinparade på skuddene fra Simen Juklerød og Samuel Kari Fridjonsson.

Nærmest på direkten fossa Stabæk og Moussa Njie i angrep, men innlegget fra den tidligere Vålerenga-spilleren gikk gjennom hele feltet uten at noen fikk strukket frem foten.

2 X Grindheim

Like etter fikk Vålerenga frispark i god posisjon, da Henrik Kjelsrud Johansen ble felt rett utenfor Stabæks 16-meter. Kaptein Christian Grindheim terpa frispark på fredagens trening uten å treffe mål, men det til tross, det var han som stilte seg opp for å ta den, og takk for det!

Med en fantastisk curl la han ballen inn i venstre kryss, utagbart for Alvbåge i vertenes bur, til 1-0-ledelse. Og tenk det, kapteinen hadde mer å by på.

Saken fortsetter under bildet.

Christian Grindheim varta opp med to scoringer før pause i lørdagens eliteseriekamp mot Stabæk (Foto: Digitalsport)

Syv minutter senere var han på ferde igjen og satte inn sitt andre for kvelden. En lang ball ble slått opp på Kjelsrud Johansen som la den perfekt ned til Grindheim. På direkten la han den enkelt og elegant ned i hjørnet og dobla ledelsen sekunder før pause.

Vålerenga tok med seg 2-0 inn i garderoben etter en forholdsvis jevnspilt omgang, men Deilas menn tok best vare på sjansene og slik sett var det fortjent.

Fullstendig kollaps etter pause

Med 0-2 i sekken halvveis gjorde Stabæk-trener Toni Ordinas et offensivt bytte, og 56 minutter ut i oppgjøret fikk han betalt. Elitseriens toppscorer Ohi Anthony Omoijuanfo snappa opp en retur fra Adam Larsen Kwarasey og dunka ballen inn i nettet.

Reduseringen ga bæringene energi, og kun minutter senere hadde vertene henta opp Vålerengas 2-0-ledelse. Tortol Lumanza ble spilt gjennom på venstresida og rakk akkurat å skli ballen forbi Larsen Kwarasey til 2-2 etter timen spilt.

Fire mål på 35 minutter

Kvarteret før slutt var opphentinga et faktum, og nok en gang var det vertenes toppscorer som var på ferde. Hugo Vetlesen dro av to Vålerenga-spillere på høyresida før han slo hardt inn foran mål til Omoijuanfo. Spissen var først på ballen inne i boksen og skled vertene i føringen.

Vålerenga fikk til svært lite i andreomgang og vondt ble til verre da Franck Boli satte inn Stabæks fjerde mål etter pause. Tonny Brochman spilte fri innbytteren som var iskald alene med Adam Larsen Kwarasey.

Det som så veldig lyst ut til pause ble fullstendig mørkt i andreomgang. Vålerenga tapte 4-2 mot Stabæk etter å ha leda 2-0 på Nadderud.

Se sammendrag av kampen øverst i denne saken.