Vålerenga ble hardt straffet i Molde

Hovedstadens menn starta begge omgangene best, men effektive moldensere sørga for sesongens andre tap.

Vålerenga åpna friskt borte mot de regjerende seriemesterne på Aker Stadion onsdag kveld. Fagermos menn hadde flere gode muligheter innledningsvis, men hjemmelaget spiste seg mer og mer inn i oppgjøret og scora kampens første like før halvtimen var spilt.

Kristoffer Klaesson hadde en fantastisk redning på et skudd fra Fredrik Aursnes etter 26 minutter, men sisteskansen var ikke like heldig da han bommet på et utspill to minutter senere.

Klaesson med en mesterlig redning i kampen mot Molde (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)

Ohi Omoijuanfo snappet ballen like utenfor sekstenmeteren og hælsparket videre til Aursnes. Midtbanespilleren tok med seg ballen inn i boksen og tuppet kula i nettet til 1-0 for Molde.

Thiago Holm nære

Vålerenga starta med Odin Thiago Holm på midten, og det var ikke mye om å gjøre at 17-åringen utligna i sin første Eliteseriekamp fra start.

Benjamin Stokke ble spilt fint igjennom før han vendte opp og fant Thiago Holm på fart inn i boksen. Med venstrefoten prøvde unggutten å sette ballen ned i hjørnet, men forsøket gikk like til side for mål.

Vålerenga starta omgangen klart best, men mista momentum da hjemmelaget skrudde opp tempoet. Aursnes scoring var omgangens eneste og Molde gikk til pause med ledelse.

Felix Horn Myhre starta på venstreback mot Molde og løste oppgaven godt (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)

Fint angrep

Vålerenga åpna den andre omgangen som den første, og skapte flere gode muligheter innledningsvis.

Den største kom etter 53 minutter da Aron Dønnum dribla seg innover i banen og tredde Osame Sahraoui igjennom. Unggutten kom alene med Andreas Linde bakerst hos vertene, men klarte ikke å overliste sisteskansen.

Molde doblet

Der Vålerenga bommet, traff Molde og etter 56 minutter doblet Tobias Christensen for hjemmelaget.

Henry Wingo slo inn fra høyresiden og fant Ohi Omoijuanfo inne i boksen. Spissen heada ballen bakover i feltet til en umarkert Christensen, som enkelt kunne sette ballen inn bak en sjanseløs Klaesson.

Hovedstadens menn jakta redusering og det var ikke langt unna at Matthias Vilhjalmsson fant nettmaskene etter 70 minutter. Et meget godt innlegg fra Christian Borchgrevink fant islendingen inne i boksen, men avslutninga ble blokkert av Martin Bjørnbakk.

Like etter var det Aron Dønnum som kom til en avslutning etter lekkert forarbeid av Osame Sahraoui. Unggutten chippa ballen over Molde-forsvaret, men heller ikke Dønnum klarte å overliste Linde bakerst hos vertene.

Aron Dønnum i aksjon mot Molde (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)

Hardt straffet

Det var Vålerenga som hadde sjansene og spillet etter hvilen, men Molde var svært effektive da muligheten bød seg.

Borchgrevink prøvde å finne Fredrik Oldrup Jensen sentralt i banen, men pasningen ble brutt. Etzas Hussein endte opp med ballen like utenfor sekstenmeteren og fant Ohi Omoijuanfo inne i boksen som stupheadet inn 3-0 for hjemmelaget.

Redusering like før slutt

Det sto ikke på viljen i onsdagens hovedkamp, men opphentinga starta i seneste laget, og da Bård Finne satte inn 1-3 fire minutter før slutt økte Molde til 4-1 på overtid.

Vålerengas andre tap i 2020 er et faktum og den vonde statistikken i rosenes by fortsetter.